♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Jumaat, Jun 27, 2014

Risiko Kerje Shift Malam

Assalamaualaikum 

 Hey Buddies.. 

today 1st day off bg nia. 
Biasanya kalau 1st day off nie petang-petang Nia akan mengular tido samapai petang...
korang kne faham laa Nia nie keje shift.
balik daa pukul 7 lbey..
keje dari pukul 10 malam...
memang ngantok tahap dewa laa..
tapi satu je laa tido siang ngan tido malam nie nikmat dia cukup lain laa..
lagi best tido belah malam..

mke g keje mmeng terbaik laa.. blik je terus lunyai macam panda kat ZOO NEGARA


ada kajian kata..

Kajian membuktikan individu yang terlalu sekejeap atau tidur pada waktu yang tidak sesuai berhadapan dengan kesan jangka panjang menggantikan tidur tidak dapat menyembuhkannya iaitu peningkatan risiko mendapat kencing manis, penyakit jantung dan lain-lain masalah kesihatan

yaaaa takut nye..

tapi nk buat macam mana.. 
daa nama pun keje kan 
SYMP
~Saya Yang Menurut Perintah~

selagi tak runtuh ke pe ke tambak Johor tue selagi tue laa Nia akan keje shift malam..
atau pun sampai Nia tukar post lain..
hihihii
entah biler laa tue kn...


p/s : 
for your information,
 Nia tahun Nie untuk pertama kali nye tak tak beraya dikampung..
Nia akan beraya di kaunter.. 
Nia keje ptg raya, pagi n malam raya pertama..
Menangis laa Nia di kaunter tahun nie..

 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA