♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Jumaat, Jun 27, 2014

Risiko Kerje Shift Malam

Assalamaualaikum 

 Hey Buddies.. 

today 1st day off bg nia. 
Biasanya kalau 1st day off nie petang-petang Nia akan mengular tido samapai petang...
korang kne faham laa Nia nie keje shift.
balik daa pukul 7 lbey..
keje dari pukul 10 malam...
memang ngantok tahap dewa laa..
tapi satu je laa tido siang ngan tido malam nie nikmat dia cukup lain laa..
lagi best tido belah malam..

mke g keje mmeng terbaik laa.. blik je terus lunyai macam panda kat ZOO NEGARA


ada kajian kata..

Kajian membuktikan individu yang terlalu sekejeap atau tidur pada waktu yang tidak sesuai berhadapan dengan kesan jangka panjang menggantikan tidur tidak dapat menyembuhkannya iaitu peningkatan risiko mendapat kencing manis, penyakit jantung dan lain-lain masalah kesihatan

yaaaa takut nye..

tapi nk buat macam mana.. 
daa nama pun keje kan 
SYMP
~Saya Yang Menurut Perintah~

selagi tak runtuh ke pe ke tambak Johor tue selagi tue laa Nia akan keje shift malam..
atau pun sampai Nia tukar post lain..
hihihii
entah biler laa tue kn...


p/s : 
for your information,
 Nia tahun Nie untuk pertama kali nye tak tak beraya dikampung..
Nia akan beraya di kaunter.. 
Nia keje ptg raya, pagi n malam raya pertama..
Menangis laa Nia di kaunter tahun nie..

 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

Ahad, Jun 15, 2014

BATU PAHAT DAY

Hey Buddies.. 

i already share with u guys kan pasal cabaran satu bulan satu daerah tue sebelum nie.. so untuk bulan Jun akak bulan 6 

IT'S TIME FOR BATU PAHAT

such a colorful sign..
So dari JB kitorg gerak lepas blik keje pagi.. Gler kn.. abis kje pukul 7 pagi mandi2 siap2 dalm pukul 10 terus gerak kumpul kat SKUDAI  ambik kawan2 semua.. Plan nye nk g satu group ngan kawan tempat keje.. Tp malang nye semua blik umah rupa nya pakat berlingkar.. So lastly tinggal laa geng2 kampung Tarom gurl yg g n plus Ramlee n cik Ainiey..

dengan speeding dengan mata yang macam panda redah jugak laa lebuh raya Utara Selatan exit AYER HITAM dengan 2 bijik kete..

Sampai2 je daa tgharie gtue... Betul2 azan tgh berkumandang masa tue... So sblm nk berjalan tue kita singgah laa dulu masjid solat.. klau kat Mersing masjid dia atas bukit cantik.. bley nampak laut ngan sluruh kawasan Mersing.. Tapi kat Batu Pahat dianya masjid tengah bandar.. agak kagum bagi masjid di tangah bandar ada ramai org yg jemaah... very good.. masa maghrib dia lagi ramai org awak2 yang tertido kat blkng terus terbangun bila ramai org masuk msjid...

 Daa selesai Solat semua kami pun mula kan laa pengembaraan .. perut daa lapo nie walau pun daa sarapan awal2 kat Taman U tapi paham2 laa.. perut buaya semua cepat je lapar.. so pusing2 laa cari mana kedai MEE RACUN yang dorang dok kte sedap sgt.. pusing2 semua nya pakat tutup.. lama gak pusing kat bandar BP tue cari tempar makan.. dengan bantuan cik GPS n cik SECOND DRIVER saya Wan Munira Last2 skali daa pening sangat turun laa tnye org.. Rupa2 nya semuakedai MEE RACUN kat BP nie bkak petang.. Damp!!! daa laa lapar.. lme lagi kot..


so bg mngmujuk hati yang kecewa kami pun cari laa tempat lepak lain.. smentara kedai2 tue bukak 

Tmpat dituju seterusnya adalah PANTAI MINYAK BEKU

jalan nk ke sana agak bahaya skit laa.. bnyk lori2 kuari.




with cik MAZIYAH



nampak tak kat blkng tue ada papan tanda tue laa tempat perigi buta
hhihihi
perigi batu pahat

dr kiri
HAZIRAH, NIA, WAN MUNIRA, AINIEY, YANA
kat PANTAI MINYAK BEKU nie ada perigi tinggalan jepun dulu...  tak bley guna daa.. kotor kot.. berkeladak  hijau..  geli..

kawasan nie kalau jaga elok2 mesti cantik sebab dr sini bley tengok matahari terbenam kot.. tapi Nia tak tunggu laa..

kat sini sesuai laa nk ambik angin petang2 dengan family n kawan2

tapi kn klau ada yg ingat sini bley mandi.. bek lupa kn.. otw turun ke bawah tue tempat perigi tue Nia nampak satu apek nie dengan selamba nya heret bangkai anjing campak ke laut.. yaaaaa geli.... padahal YANA n RAMLEE dok dating kat bawah tue siap rendam2 kaki lagi sebelum tue.. hahahahaha habis laa kena samak..

daa puas bergambar kita blik smula ke bandar laa cari semula MEE RACUN dan setalah puas pusing2 kami pun jumpa...





Perut pun da knyang.. Nk blik plok awal lagi so jom jln2 daerah BP.. Next destination TAMAN RIADAH TASIK Y BATU PAHAT.. Tempat dia sama je mcam tempat riadah yang len just yg istimewa nye dia ada dinasaur.. and we climb on it.. hihihihi.. ikut laa org nk kata pe.. klau budak2 umur 5 tahun bley panjat tak kan kita tak bley kn... hihihihi.. kadang2 wat keje gler pe salah nye..











sblum balik tue lepas myg smua kitorg pun singgah laa mall yg paling wajib singgah klau g BATU PAHAT..
Which is BP MALL... Masa nie Nia tak larat daa.. daa betul mata tak tahan.. daa muntah segala bagai.. Nia gtue laa.. badan tak ckup rehat penat memang Nia akan muntah... So Nia ikut dorg masuk mall kejap je.. daa tak larat sgt rse nk tumbang Nia pun kte ngan dorg korg pusing laa puas2 Nia tunggu kat kete..


So tahts it the whole day dr pg sampai ml di BATU PAHAT..
apa yang Nia dapat dr batu pahat...

YES NIA SELSEMA SAMPAI SEKARANG SAAT NIA MENAIP ENTRY BLOG NIE...
SEMUA BAHANA MEE RACUN...

Sayonara BATU PAHAT..


>>> NEXT DESTINATION <<<


PREV : TANJUNG PIAI
 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

Cabaran Satu Bulan Satu Daerah



Hey Buddies.. 

as u guys tau..
Nia skrg kn daa keje kat johor..
A new place..
A new work..
New friends..
Smua baru laa..
hihihi

So Nia pun nk wat cabaran laa utk diri sendiri untuk tahun 2014 nie..
Untuk mengenal tempat2 kat Johor nie..

So Nia nk buat cabaran 
SATU BULAN SATU DAERAH

insyaAllah..
alang2 tempat baru kena laa teroka kn..
Kaki berjalan laa kata kn...
Sebelum ada hasrat nk mintak tukar tue ada baik kita jelajah dulu satu JOHOR..




Setakat nie daerah n tempat2 yg Nia daa teroka setakat bulan 6/2014

JOHOR BAHRU 
(ofcoz laa kn daa keje kat jb mesti laa daa teroka JB)

PASIR GUDANG

DESARU

MERSING

PONTIAN


BATU PAHAT



 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA