♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Khamis, Februari 20, 2014

SEKITAR MALAM MESRA DI AIMM


Hey Buddies.. 

DIKIR BARAT PLATUN ROKOK










































BLER TGK2 BLIK PIC MASA KAT AIMM MEMANG KULIT NIA TERUK GLER KOT..
BERMINYAK N BERTUKAR WARNA..
HUDUH SUNGGUH!!!!!!!


daa abis baca kn?? 
 jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

NIA DI AIMM (AKADEMI IMIGRESEN MALAYSIA), PORT DICKSON

Hey Buddies.. 
such a long time is it since my last post.. sorry for those who are waiting for my story.. mcm ada je org yg tunggu kn...PERASAN LBEY!!!!!

ok now Nia ada di JB.. yup JB.. Jauh merantau kali nie ke Selatan Tanah Air..

Like I mention in my previous post i got a job as PI a.k.a. PEGAWAI IMIGRESEN dan dapat laa Nia posting di tempat atau post kawalan masuk terbesardi Malaysia wish is BSI atau for sesetengah org panggil CIQ n klau dulu org tau pasal Tambak Johor so itu laa dia.. lbey kurang je beza dia BSI nie baru.. tak salah nia dalam tahun 2002 kot bru bukak.. n for your information memang besar k... klau g keje ibarat mcm g jog.. ye laa pegawai baru laa kte kan mne nak ada pas pun lgi so kne laa g ambik pas keselamatan kat JBS a.k.a. JB Sentral...

ok simpan dulu cter pasal keje.. sbb NIa nk cter dulu pasal sepanjang 2 bln Nia dipenjara AIMM.. hahahah Penjara laa sgt...

bangunan AIMM menempatkan hostel n dewan kelas


actually AIMM tue akademi.. 2 bln Nia kat sne..Attent a ton of class n every day kawad.. PT a.k.a. physical training..

ok rutin dia lbey kurang gnie laa.. bgn pagi around 4.30... mandi2 semua.. nak tau rahsia tak.. kadang tue cuci2 mke gsk gg je.. sbb pastue kne roll call pg utk g myg subuh.. pas myg subuh ada PT... wat mmbazir je mandi sbb pastue konfirm lencun pnye baju dek peluh.. sbb PT dia mmg hari2 CIKGU ABU suruh lari.. 5 KM every day u'oll.. can u imagine.. 5 KM... slama nie asyik dok umah je kn mlepak.. bler dtg AIMM kena lari gtue mmng sengsara.. utk sebulan pertama tu memang sakit laa kaki nie.. solat pun masa duduk tue mmeng gler terasa kesakitan nye sampai dok solat kuar jugak laa bnyi shhhhh tahan sakit... maybe muscle nie terkejut kot tetiba kne paksa lari gtue..

PT 10, 3 kiraan 1, exersice begin




pas PT pagi pulok kawad with CIKGU AMIR, CIKGU FAZLI n CIKGU SAFARIL..



garang gak laa dorg tp kadang tue rse nk gelak gak laa dgr dorang marah2 kami... actually guys Nia mmng tak ske kawad... tak terpernah terpikir pun one day Nia akan berkawad sbb dulu Nia selalu cakap nape laa org dok join kawad gerak macam robot je semua...




daa abis kawad so dlm pukul 10 gtue laa... kelas start dlm pukul 11 so ada laa mse nk mkn n pengurusan diri mandi2 semua utk siap g kelas.. eh lupa nak bgtau kat sini kami di panggil kadet n dibahagi ikut platun.. n nia masuk platun FOXTROT!!!! 

fatin, umiey n nia

before riadah petang

santai ptg hari

FOXTROT FAMILY

THE BOTAKSSS

ladies...

tdo lgi





fatin, abe didie n umiey

ala ala bru blik pejabat kadi kan


so dalam kelas duduk ikut platun laa.. dia setgh jam pertama ok laa dia lepas tue masing masing terangguk2 termasuk laa nia.. mata tgk depan tp lama2 tgk penceramah tue macam daa goyang2 je.. last2 tertutup mata sampai tersengget badan terus terjaga kawan kejut daa tue dgr ceramah lagi tk lme pastue tewas blik... tue laa nia.. kbnykan kelas gtue melain kn ada satu kelas tue nia tak tido n nia intrested sgt kat kelas tue kelas pasal pendakwaan.. gler best penceramah arie tue...


so kelas akan ada 2 sesi belah siang which is pukul 11-1 n 2-4.. belah petang plok ada aktiviti readah.. biasa nye jog laa ptg2 klau rjin tak tue tgk je laa kwn2 men volley ball, takraw, bola, netball.. Nia tak main sgt sbb tak brape pandai.. klau bola bling tue ok laa jugak.. layan laa jugak.. belah malam pun lepas mghrib around 8 pun ada plok kelas.. abis kelas dlm pukul 11 gak laa.. but kdng2 berlanjutan sampai ke pukul 12.. sblum blik bilik ke roll call lg.. tue yg tak larat tue klau ada masalah mmng lama laa kne diri..


dok kat AIMM tue bgus nye pasal disiplin laa.. sbb pengarah AIMM tue bley tahan gak laa dia nye garang dak2 lelaki daa kne kne tangkap merokok kat bistro terus semua kne angkut nek bas g bus stsand seremban disuruh beli  tiket blik kg.. nasib laa pengarah bg dorg peluang tak tue daa lama kne bungkus bju blik rumah.. Nia pun kne gak tau sbb masuk lambat ke kelas sbb sakit perut.. tak pasal2 kne denda dr padang kawad turun nek blik hampir 4 kali suruh tukar bju, dr bju kelas ke bju pt ke bju kurung bese n last ke bju kelas smula.. penat kot daa laa nek tangga.. blik plok kat tingkat 3... menggah dibuat nye.. tp last2 tue gelak gak laa ngan roomate Nia tue..


minggu2 terakhir kat AIMM tak BZ mana laa sbb kelas daa makin kurang... kami lbey tertumpu untuk persediaan passing out n malam mesra.. passing out nie lbey kepada perarakan kawad kat depan pngarah2 imgiresen n malam mesra pulak adalah mlm macam dinner utk rai kan passing out kami..


LDK team

DI DEPOT TAHANAN














SEMASA PROGRAM PASUKAN KAWALAN KHAS (PKK)











SERANGGGGGG!!!!!!!

SAPE RSE NK PATAH TGN MEH SINI AKU LIBAS... HAHAHA..

DEPAN BELAKANG KIRI KANAN ADA BRADER TLG BACK UP.. HAHAHA



BERAT TAU SHIELD TUE






CIKGU CIKGI 

APE YG JD SEMASA REHAT PROGRAM PKK

   



 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA