♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Jumaat, Disember 26, 2014

Abis kne bom ngan @jurutaipkatahati



via IFTTT

The last pic for tonight... I'm so sleepy... good nite every body... Thank to all staf at #KusoArtTrick #the1st3DArtInJb



via IFTTT

Nk bunuh org ke ape???? #KusoArtTrick #3DArt



via IFTTT

Go away... dont u dare to eat it... #KusoArtTrick #3DArt



via IFTTT

The angle vs the demon... #KusoArtTrick #3DArt



via IFTTT

Sorry @nursyazwani58 but i can not save u ... there are no such thing as u jump i jump for u n me #KusoArtTrick #3DArt



via IFTTT

Apa salah saya???? #KusoArtTrick #3DArt #jb



via IFTTT

Avakadabra.... #KusoArtTrick #3DArt #jb #bondingtimeo #offday



via IFTTT

Do re mi... 3org sahabat... Mereka semua sepakat...hihihihi #KusoArtTrick #3DArt #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Cannot think a proper caption for this pic...i just enjoy my time #KusoArtTrick #3DArt #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Malu laaa...ada ke kencing merata... #KusoArtTrick #3DArt #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Diammm... bising laaaa...bngit!!!! #KusoArtTrick #3DArt #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Will u marry me? #KusoArtTrick #3DArt #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Jgn gerak.... Berani ek cuti ikan kita.... #KusoArtTrick #3DArt #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Dont play with my heart... #kusoarttrick #3dart #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Just spread your wings n fly to the moon ... #kusoarttrick #3dart #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Jgn laa kiss kat sini.. malu laaa... #kusoarttrick #3dart #jb



via IFTTT

I'm your guardian angel... #kusoarttrick #3dart #jb #offday #bondingtimeo



via IFTTT

No camera plz... Brlagak diva seyh #kusoarttrick #3dart #johorbahru #offday #bondingtimeo



via IFTTT

#PhotoGrid help me!!!!! #kusoarttrick #3dart #johorbahru



via IFTTT

Having great time at kuso trick art gallery... #kusitrickartgallery #3dart #offday #bondingtimeo



via IFTTT

Ahad, Disember 21, 2014

Harga baru babies blink Babies blink 5in1 rm 45 Babies blink biasa rm 40 Pe beza yg 5in1 ngan yg bese? beza dia just yg biasa takde toner... Mana lagi ok ek? Bergantung pada kulit anda.. Klau yg rse kulit tue oily n berjerawat better ambik yg 5in1 (pnglmn sndiri, sbb daa try dua2) Murah nye...ori ke nie? Jgn risau syg...bb nie ori...bkn fake...btul2 dr kilang lyana beauty care... #YNShopHouse #SayaGunaSayaJual #SayaJualMurah #BabiesBlink5in1 #BabiesBlinkBiasa



via IFTTT

Cantik luar cantik dalam Nk cantik dgr sini Ibu putih collagent drink + babies blink 5in1 Pada harga kombo promosi Beli satu2 lg mahal tau... Nie ynshophouse bg harga kasih sayang : rm 90 *tak termasuk postage #YNShopHouse #SayaJualMurah #SayaGunaSayaJual #BabiesBlink5in1 #ibuputihcollagendrink



via IFTTT

Nk blnje testimoni laaa arie nie... Pnggunaan babies blink 5in1 No editing No 360 power Original.... Tkpercaya lg ke hasil nye... saya daa nmpk hasil nye.. bkn kat sis nie sorg je...tp dkat lbih dr 10 org yg gne babies blink secara konsistant... Berminat pm @ig_ciknia 0134404825 #YNShopHouse #SayaGunaSayaJual #SayaJualMurah #BabiesBlink5in1



via IFTTT

perbezaan... Gelap kusam n oily... Aku sendirk ngeri tgk mke mse kat akademi dulu.. Pesanan org yg dpt kp27 thun dpan nie siap sedia laa ngan sunblock... Nsib aku jumpa #BabiesBlink5in1



via IFTTT

Sabtu, Disember 13, 2014

Gas ke tabung nie????



via IFTTT

Hasil buruan hari ini... with my housemate... pas nie skit2 bley hias rumah



via IFTTT

Jmput mkn...setelah berhujan jd lapar semula...



via IFTTT

Jom blik sarang... Jb here i come... Hujan



via IFTTT

Hari hujan.... Pdan mke @jurutaipkatahati @nursyazwani58



via IFTTT

Seorang di timur seorang di selatan... Apa kah mungkin bertemu... #missyou Mr.MHD



via IFTTT

Window shopping di ayer hitam... Murah2... Jln2 negeri org...



via IFTTT

Nyunyu n nyinyi is on the road again.... Nk g mkn nc minyak kat batu pahat... nyam2 (*^﹏^*)(*^﹏^*)(*^﹏^*)



via IFTTT

Jumaat, Disember 12, 2014

IPCD Ibu Putih Collagen Drink Rm 50 tak termasuk postage..... - BADAN LESU, CEPAT PENAT SERTA KURANG BETENAGA? - STRESS DENGAN TEKANAN KERJA, TIDUR PUN TAK LENA? - HAID TIDAK TERATUR, KEPUTIHAN ATAU SENGGUGUT YANG BUAT ANDA DERITA? - KULIT KUSAM, BERMINYAK ATAU KERING DIMAMAH USIA? KENAPA ANDA PERLU MINUM IBU PUTIH COLLAGEN DRINK INI ?? KERANA : ► 50% kecerahan kulit yang ketara dlm masa 1-2 minggu ► memulihkan kulit yg rosak dan bermasalah ► menghilangkan parut,jerawat,bintik hitam serta jeragat ► kulit lebih cantik dan anjal ► menutup liang roma.. ► menguat serta menghaluskan rambut dan kuku ► sesuai utk ibu mengandung ► membantu mendapatkan zuriat ► tingkatkan pengeluaran susu ibu ► mengatasi masalah sengugut dan period tidak teratur ► mengatasi masalah keputihan ► merawat luka selepas pembedahan atau bersalin ► memberi tenaga optimum sepanjang hari ► mengurangkan kolestrol ► membuang toksin dlm badan ► menurunkan berat badan ► tidur yg berkualiti ► sesuai utk lelaki dan wanita ♥ UNTUK KESIHATAN DALAMAN : ► Membantu mengurangkan gejala resdung ► Menguatkan sendi-sendi tulang ► Menghilangkan lenguh-lenguh badan dan sakit urat ► Memulihkan rekahan tumit kaki ► Merawat luka selepas pembedahan atau bersalin ► Membantu mendapatkan zuriat dengan mengimbang/menstabilkan hormon ► Tingkatkan pengeluaran susu ibu ► Mengatasi masalah sengugut, keputihan dan haid yang tidak teratur ► Membekalkan tenaga optimum sepanjang hari ► Mengurangkan kolestrol dan toksin dalam badan ► Menurunkan berat badan bagi mendapatkan kembali berat ideal ► Mengempiskan perut buncit ► Tidur yang berkualiti dan lena #ipcd #ibuputihcollagendrink #YNShopHouse #SayaJualMurah



via IFTTT

Perfume Dior 5in1 Rm 45 tak trmasuk postage Perfume gred france bkn dubai... Dolce vita Miss dior Jadore Hypnotic poison Dior addict Smuanya ada dlm 1 harga.. Sgt jimat.. Sgt wangi... Tahan 8 jam... Setiap botol 5ml...



via IFTTT

Syma beauty care Rm60 tk trmsuk postage Harap maklum stok terhad...brg bru... Booked by payment ya...xjamin nak simpan if xda payment... #YNShopHouse #SayaJualMurah #symabeautycare



via IFTTT

Sabtu, Ogos 16, 2014

Shaklee Sokong Israel??

Assalamaualaikum 
Hey Buddies.. 

Shaklee Sokong Israel??

Tercetusnya peperangan di Gaza 
masyarakat Malaysia yang peka dan prihatin dengan isu kemanusiaan mula mencari sumber-sumber penyumbang ekonomi kepada israel atau lebih tepat Zionis.
Thats meand sikap prihatin yang mulia terutamanya bagi saudara seIslam di Palestine.
Baru-baru nie kecoh laa tentang statement mengatakan Shaklee nie menyokong Israel hingga buatkan dibuat penyataan dalam bentuk soalan oleh Ustaz Zaharuddin sendiri.

Pada mula nya pun Nia pun ragu2 jugak..
betul ke nie kn..
aku nie mnyumbang ke arah menghancurkan saudara aku sendiri ke...


Pagi nie bangun2 bukak lappy baca laa status my mummy2 in Shaklee..
berbunyi begini..


Pengakuan ROGER BARNETT, CEO of Shaklee Corp yang telah buat pengakuan secara peribadi ni secara tak langsung daa leraikan segala persoalan dan tomahan  yang Shaklee terima.
Mr BARNETT sendiri buat pengakuan nie kepada delegasi Malaysia yang ikuti KONVENSYEN SHAKLEE di LONG BEACH, USA..

beliau daa nyatakan pendirian dia bahawa Shaklee Corp tak pernah menyokong sebarang keganasan termasuk apa yang terjadi di GAZA.


KLIK BAWAH UTK TGK VIDEO INI 

“regardless what people want to say or do, I stand by principle help others to help others and continue to grow..” ~ Roger Shaklee,




 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

Jumaat, Jun 27, 2014

Risiko Kerje Shift Malam

Assalamaualaikum 

 Hey Buddies.. 

today 1st day off bg nia. 
Biasanya kalau 1st day off nie petang-petang Nia akan mengular tido samapai petang...
korang kne faham laa Nia nie keje shift.
balik daa pukul 7 lbey..
keje dari pukul 10 malam...
memang ngantok tahap dewa laa..
tapi satu je laa tido siang ngan tido malam nie nikmat dia cukup lain laa..
lagi best tido belah malam..

mke g keje mmeng terbaik laa.. blik je terus lunyai macam panda kat ZOO NEGARA


ada kajian kata..

Kajian membuktikan individu yang terlalu sekejeap atau tidur pada waktu yang tidak sesuai berhadapan dengan kesan jangka panjang menggantikan tidur tidak dapat menyembuhkannya iaitu peningkatan risiko mendapat kencing manis, penyakit jantung dan lain-lain masalah kesihatan

yaaaa takut nye..

tapi nk buat macam mana.. 
daa nama pun keje kan 
SYMP
~Saya Yang Menurut Perintah~

selagi tak runtuh ke pe ke tambak Johor tue selagi tue laa Nia akan keje shift malam..
atau pun sampai Nia tukar post lain..
hihihii
entah biler laa tue kn...


p/s : 
for your information,
 Nia tahun Nie untuk pertama kali nye tak tak beraya dikampung..
Nia akan beraya di kaunter.. 
Nia keje ptg raya, pagi n malam raya pertama..
Menangis laa Nia di kaunter tahun nie..

 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

Ahad, Jun 15, 2014

BATU PAHAT DAY

Hey Buddies.. 

i already share with u guys kan pasal cabaran satu bulan satu daerah tue sebelum nie.. so untuk bulan Jun akak bulan 6 

IT'S TIME FOR BATU PAHAT

such a colorful sign..
So dari JB kitorg gerak lepas blik keje pagi.. Gler kn.. abis kje pukul 7 pagi mandi2 siap2 dalm pukul 10 terus gerak kumpul kat SKUDAI  ambik kawan2 semua.. Plan nye nk g satu group ngan kawan tempat keje.. Tp malang nye semua blik umah rupa nya pakat berlingkar.. So lastly tinggal laa geng2 kampung Tarom gurl yg g n plus Ramlee n cik Ainiey..

dengan speeding dengan mata yang macam panda redah jugak laa lebuh raya Utara Selatan exit AYER HITAM dengan 2 bijik kete..

Sampai2 je daa tgharie gtue... Betul2 azan tgh berkumandang masa tue... So sblm nk berjalan tue kita singgah laa dulu masjid solat.. klau kat Mersing masjid dia atas bukit cantik.. bley nampak laut ngan sluruh kawasan Mersing.. Tapi kat Batu Pahat dianya masjid tengah bandar.. agak kagum bagi masjid di tangah bandar ada ramai org yg jemaah... very good.. masa maghrib dia lagi ramai org awak2 yang tertido kat blkng terus terbangun bila ramai org masuk msjid...

 Daa selesai Solat semua kami pun mula kan laa pengembaraan .. perut daa lapo nie walau pun daa sarapan awal2 kat Taman U tapi paham2 laa.. perut buaya semua cepat je lapar.. so pusing2 laa cari mana kedai MEE RACUN yang dorang dok kte sedap sgt.. pusing2 semua nya pakat tutup.. lama gak pusing kat bandar BP tue cari tempar makan.. dengan bantuan cik GPS n cik SECOND DRIVER saya Wan Munira Last2 skali daa pening sangat turun laa tnye org.. Rupa2 nya semuakedai MEE RACUN kat BP nie bkak petang.. Damp!!! daa laa lapar.. lme lagi kot..


so bg mngmujuk hati yang kecewa kami pun cari laa tempat lepak lain.. smentara kedai2 tue bukak 

Tmpat dituju seterusnya adalah PANTAI MINYAK BEKU

jalan nk ke sana agak bahaya skit laa.. bnyk lori2 kuari.




with cik MAZIYAH



nampak tak kat blkng tue ada papan tanda tue laa tempat perigi buta
hhihihi
perigi batu pahat

dr kiri
HAZIRAH, NIA, WAN MUNIRA, AINIEY, YANA
kat PANTAI MINYAK BEKU nie ada perigi tinggalan jepun dulu...  tak bley guna daa.. kotor kot.. berkeladak  hijau..  geli..

kawasan nie kalau jaga elok2 mesti cantik sebab dr sini bley tengok matahari terbenam kot.. tapi Nia tak tunggu laa..

kat sini sesuai laa nk ambik angin petang2 dengan family n kawan2

tapi kn klau ada yg ingat sini bley mandi.. bek lupa kn.. otw turun ke bawah tue tempat perigi tue Nia nampak satu apek nie dengan selamba nya heret bangkai anjing campak ke laut.. yaaaaa geli.... padahal YANA n RAMLEE dok dating kat bawah tue siap rendam2 kaki lagi sebelum tue.. hahahahaha habis laa kena samak..

daa puas bergambar kita blik smula ke bandar laa cari semula MEE RACUN dan setalah puas pusing2 kami pun jumpa...





Perut pun da knyang.. Nk blik plok awal lagi so jom jln2 daerah BP.. Next destination TAMAN RIADAH TASIK Y BATU PAHAT.. Tempat dia sama je mcam tempat riadah yang len just yg istimewa nye dia ada dinasaur.. and we climb on it.. hihihihi.. ikut laa org nk kata pe.. klau budak2 umur 5 tahun bley panjat tak kan kita tak bley kn... hihihihi.. kadang2 wat keje gler pe salah nye..











sblum balik tue lepas myg smua kitorg pun singgah laa mall yg paling wajib singgah klau g BATU PAHAT..
Which is BP MALL... Masa nie Nia tak larat daa.. daa betul mata tak tahan.. daa muntah segala bagai.. Nia gtue laa.. badan tak ckup rehat penat memang Nia akan muntah... So Nia ikut dorg masuk mall kejap je.. daa tak larat sgt rse nk tumbang Nia pun kte ngan dorg korg pusing laa puas2 Nia tunggu kat kete..


So tahts it the whole day dr pg sampai ml di BATU PAHAT..
apa yang Nia dapat dr batu pahat...

YES NIA SELSEMA SAMPAI SEKARANG SAAT NIA MENAIP ENTRY BLOG NIE...
SEMUA BAHANA MEE RACUN...

Sayonara BATU PAHAT..


>>> NEXT DESTINATION <<<


PREV : TANJUNG PIAI
 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

Cabaran Satu Bulan Satu Daerah



Hey Buddies.. 

as u guys tau..
Nia skrg kn daa keje kat johor..
A new place..
A new work..
New friends..
Smua baru laa..
hihihi

So Nia pun nk wat cabaran laa utk diri sendiri untuk tahun 2014 nie..
Untuk mengenal tempat2 kat Johor nie..

So Nia nk buat cabaran 
SATU BULAN SATU DAERAH

insyaAllah..
alang2 tempat baru kena laa teroka kn..
Kaki berjalan laa kata kn...
Sebelum ada hasrat nk mintak tukar tue ada baik kita jelajah dulu satu JOHOR..




Setakat nie daerah n tempat2 yg Nia daa teroka setakat bulan 6/2014

JOHOR BAHRU 
(ofcoz laa kn daa keje kat jb mesti laa daa teroka JB)

PASIR GUDANG

DESARU

MERSING

PONTIAN


BATU PAHAT



 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..

Ahad, Mei 04, 2014

Perjalanan ku ke Hujung Asia



Hey Buddies.. 

Smlm nia daa tak tau nk wat pe kat umah..
lepas g ambik stock kat branch shaklee Nia terus blur tak tau nk g mne..
Last2 call kwn Nia yg dok Kuarters Ainiey
ajak dia g jln2..

pusing punya pusing last2 kitorg decide nk g Tanjung Piai..
apa special nye Tanjung Piai nie ek...

Special nye sbb ia adalah penhujung kepada tanah besar Asia..
huhuhu..
msuk sini just RM5 je...
daa tue peraturan nya tak bley nk bawak makann dlm tue
sbb takut monyet akan serang kita..





























 daa abis baca kn?? jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA