♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Isnin, Februari 27, 2012

Rabu, Februari 22, 2012

TAMBORIN BUATAN SENDIRI

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..


Tamborin Kerang Leceng Ceng Ceng
ciptaan nia..

p/s : Nia nk crie laa corak polka dot macam kat tamborin Nia nie.. 
 

Selasa, Februari 21, 2012

Cara Jimatkan Kuasa Bateri Lappy

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

kat sini nia nk kongsi tips ngan buddies pasal cara nk buat bateri lappy lambat habis masa kiat tgh guna.
ok..
nia nk kongsio skit standard jangka hayat bateri lappy nie 300 kali cas.
so klau lepas certain time kita mesti akan perasan bateri lappy kita jd k.o. skit n tak macam masa mula2 kita beli lappy..
betul tak??
so 1st, klau kita n gunakan lappy dalam masa yg lama contoh 3 ke 8jam better buddies tanggalkan bateri dan guna charger.. 
sbb klau klau kita gunakan caharger n tak tanggalkan bateri masa guna, bateri lappy kita tak dapat nk tampung lebihan kuasa n secara tak langsung bley jejaskan ketahannan bateri kita.

so kat sni ni ada serta kn langkah2 yang buddies bley praktik kan:

 perlahankan volume @ mute jika perlu

adjust screen brightness, kurangkan kecerahab screen lappy, selalulany secara auto jika buddies gunakan option "select a power plan" kepada "power saver"

disable bluetooth jika tidak guna.

gunakan aplikasi yang tak mempunyai jumlah RAM yg bnyak.
sbgai contoh, guna notepad kurang guna RAM compare dgn guna MS Word.

Matikan netword card ? switch off klau tak guna internet.

unplug USB device macam pendrive.

shutdown atau guna hibernate klau tak guna lappy.

buat defragment seminggu sekali untuk pastikan lappy dapat berjalan lancar.

Jangan guna CD / DVD.

matikan port yg tak guna mcm Ethernet/USB.

elakkan letak lappy atas permukaan yang serap haba macam bantal / tilam. ini akan buat lappy jd panas.

gunakan cooling pad.



banyak lagi cara nk jimatkan jangka hayat bateri tapi langkah2 yang nia bg nie mudah skit utk buddies praktikkan..
Selamat Mencuba...

 

KELUARGA BESARKU DI UPSI

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 





Ahad, Februari 19, 2012

Subhanallah...

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 


Subhanallah.. 
Nia share gambar nie dengan harapan semua yang tgk gambar nie akan mendoakan yang terbaik untuk baby yang comel nie..
tak de niat pun nk wat buddies geli ke takut ke apa ke..
just nia harap dengan perkongsian nia nie semakin ramai buddies yang tengok dan mendoakan kebaikan baby nie..

 

ringkas tapi bermakna

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 
bru abis wat asemen ngantok sgt2 nie.. 
tunggu subuh jap pastu nk tido...
arie ahd nie aku relax sbb asemen dah siap..
memang terbek..

dok tgk2 fb td..
terjumpa pic nie kat page pepatah cinta..
sweet sgt2..
walaupun ringkas tapi cukup bermakna..


p/s: entri nie tak de motif apa2 tp sengaja nk cabar diri update blog tiap arie walaupun entri nye sikit je.. 
 

Sabtu, Februari 18, 2012

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

rasa sakit hati dan iri hati sering menyelubungi diri..
apa yang perlu dilakukan??
agar hati ini tidak sentiasa dicemari rasa begini..
Sahabat ku berpesan jaga lah hati mu..
agar ia sentiasa terpelihara..

jangan beri hati mu kepada mereka yang tak tahu menghargainya. 
tenang kan hati mu dgn mendekatkan diri dengan pencipta mu..
sesungguhnya Dia maha medengar..


Rabu, Februari 15, 2012

#WORDLESS WEDNESDAY

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 


rindukan mereka
dan
zaman sekolah yang menyenangkan
no stress at all 
 

Isnin, Februari 13, 2012

Setahun = 360 hari

Assalamualaikum..
Hey Buddies..

setahun dah berlalu...
walaupun permulaan agak goyah..
namun alhamdulillah kita mampu harungi segala badai yang menimpa..
moga akan ada lagi tahun-tahun seterusnya hingga satu masa ia menjadi sesuatu yang kekal milik kita.
 amin..


terima kasih atas segalanya..

 

Ahad, Februari 12, 2012

SIAPA BOLEH TEKA NIE KAT NE???

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

Dok usha2 wall photo ustaz azhar idrus..
tak sangka plak jumpa gambar nie...









dalam otak dok pk..
bler agak nye bley jejak kaki kat tempat nie ek??
>___< 

Jumaat, Februari 03, 2012

LIRIK AKHIRNYA

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 


aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang kasih
aku merayu pada yang sudi memujuk


aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang kasih
aku merayu pada mu yang sudi merinduku

hiaskanlah cinta di jari manisku
sinarkan bagai gemerlapan kencana
tandakan kasih di mercu tanda
serikanlah purnama yang merindu



>mode : merawat rindu di bawah bulan purnama<
>GEDIXXX KN?<

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA