♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Selasa, Oktober 23, 2012

Kete ala ala Galaxy Beam



Hey Buddies.. 

nak tau tak Nia jumpa something semalam..
sape pernah tgk iklan yang samsung Galaxy Beam.. 
alaa tak kan tak tau??
iklan yang nie laa...


haa.. ingat taK??
Mcm nie semalam Nia dok godek2 laa kat Mkcik Google pasal samsung galaxy beam nie,
then Nia jumpa satu lagi gajet yang ada fungsi ala ala macam galaxy beam nie..

tapi gajet tue bkn nye phone atau tablet ke apa..
tapi KERETA!!!!

kete pintar konsep yang diberi nama SMART ForStars

kete nie dikenalkan masa Paris Autoshow..
ramai org tertarik ngan kete nie sbb dia unik n cantik laa..
eye catching gtue...

nape wat muka gtue???
tak cye ek??
erm.. tak pe2 meh tgk pic kat bawah nie klau tak cye...

pandangan sudut belakang

lihat lah ia menyusur di jalanan

pandangan sudut depan plak
fuhh berkilat seyh..
seat dia pun.. memang menarik hati laa
stereng dia pun.. bley cair aty tgk warna nye..
nak tau nape Nia kte kete nie sama ngan Galaxy Beam adalah sbb cbe try parking kat parking lot mcm nie 
  
nampak tak projektor dia tue??

korang bley tgk wayang tau... tak yah daa nk g rebut2 beratur beli tiket wayang.. hehehehe

80 kuasa kuda enjin elektrik dan kelajuan maksimum 128.7 KM/j
dikuasakan dengan bateri 17.6 kWh
apa lagi 
Jom drive Test..

hihihii
macam ada je kn kat Malaysia

daa abis baca kn?? 
 jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg.. 


 

Ahad, Oktober 21, 2012

Cawan ~ Lepas Minum Makan



Hey Buddies.. 

zaman sekarang nie kn daa tak de apa yg mustahil..
btul tak???

rekaan cawan pun kadang2 daa jd sesuatu yg bley wat kita kagum..
berbekal kan sumber dr makcik google Nia kali nie nk berkongsi gambar
cawan yang boleh dimakan.

yup..
cawan tue bley dimakan..
memang sesuai sangat untuk org yg malas sgt nk membasuh cawan..
especially masa raya.. 

yelah2
Nia faham laa masa raya kn raya org datang so bnyak laa cawan yang nk kena basuh kn...

pasnie tuang je laa kopi ke teh ke air sirap ke dalam cawan tue..
minum lepas tue daa abis minum makan cawan sekali


MINUM... ERMMMMMM

DAN MAKAN.. HIHII
bahagian cawan ini dilitupi gula supaya cawan tak rosak kena air dan untuk memaniskan air hehe


nama cawan nie cawan biskut..
untuk pengetahuan semua cawan nie di reka khas 
oleh Sardi Innovation untuk syarikat pengeluaran kopi terkemuka kat Italy

LAVAZZA


 daa abis baca kn??
jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg.. 


 

Jumaat, Oktober 19, 2012

Wall Climbing VS Tradeclimb



Hey Buddies.. 

pernah dengar pasal Climbing Wall? 
Kalau tak tahu ia adalah dinding tempat main panjat-panjat tu. 
Tapi kebiasaannya ia dipasang pada taman-taman rekreasi kerana saiznya yang besar. 
Post kali ini Nia nak kongsikan tentang climbing wall mudah alih yang diberi nama Treadwall. 
Ia adalah gabungan antara treadmill dan juga climbing wall maka terhasil inovasi yang unik dan menarik ini. 



nie laa dia treadwall nye...

tgk laa betapa hebat nye atok nie..

memanjat lah ko tanpa henti..

siap bley adjust dia nye kecerunan tue..

bley laa letak kat umah nie..

sape2 pun bley guna..
Macam mana cool kan? 
Rasa macam nak pasang kat rumah je satu benda alah ni tapi tak jumpa la plak kat mana boleh beli.
Menarik kot tiap-tiap hari boleh memanjat bagus untuk kardiovaskular, 
dapat keluarkan peluh boleh jadi tough hehe.
pasnie tak yah laa susah nk g panjat bukit ke atau wall climbing kat luar.. 

 daa abis baca kn?? 
jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..


 

Rabu, Oktober 17, 2012

Madah Berhelah Hari Ini



Hey Buddies..

Saya pernah SETIA..
Tapi DIDUAKAN..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah PERCAYA..
Tapi DIKHIANATI..(╯︵╰,)



(◠‿◠) Saya pernah MENCINTAI..
Tapi DISAKITI..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah MEMILIKI..
Tapi akhirnya KEHILANGAN..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah JUJUR..
Tapi DITIPU..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah BERHARAP..
Tapi harapan itu cuma SIA-SIA..(╯︵╰,)

—> Lebih baik menunggu orang yang tepat daripada menghabiskan waktu dengan orang yang salah ツ


daa abis baca kn?? 
 jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..



 

Ahad, Oktober 14, 2012

Sayonara UPSI, Sayonara Tanjung Malim



Hey Buddies.. 

Malam nie adalah malam terakhir Nia di bumi Tanjung Malim..
Esok Nia akan kembali ke Kampung tercinta Sg Lui..

Tau apa tanda nya ini??

Ini bermakna perjuangan Nia di Tanjung Malim telah sempurna dijalankan..
Pengajian selama 2 tahun lbey ini telah hampir berakhir..

2 tahun lbey Nia di tanjung manis pelbagai kenangan yang telah terukir di benak minda..
ada yang manis
ada juga yang pahit..

Disini Nia kenal erti

PERSAHABATAN

PERCINTAAN

KEKECEWAAN

KEHILANGAN

KEBAHGIAAN


Semua pengalaman nie mematangkan NIa n membuat kan Nia lbey kenal erti dunia..

buddies semua ce tgk gambar nie..


setiap org yg terpapar dalam gambar di atas ini
adalah mereka yg hadir dalam hidup Nia sepanjang Nia berada di Tanjung Malim..

setiap seorang dr mereka mempunyai kenangan bersama Nia...

tak perlu Nia ungkit satu persatu siapa mereka..
yg penting mereka cukup bermakna dalam hidup Nia...

Semalam kita jadi kawan kerana kenangan silam, 
hari ini kita masih berkawan kerana janji semalam, 
esok kita akan terus berkawan kerana hari ini kita saling mendoakan, 
hari-hari kemudian kita akan terus berkawan kerana esok kita ada azam, 
tapi andai esok tiada lagi kita tetap kawan, 
kawan selamanya dalam kenangan.... 


KENANGAN BERSAMA KALIAN TIDAK AKAN MUNGKIN DILUPA.. 
TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA.. 
TERIMA KASIH KERANA HADIR DALAM HIDUP SYA.. 

td le tour d tm sambil mengalir air mata...
ada kah mungkin akan ku mengorak langkah lagi di bumi penuh kenangan ini... 

malam terakhir di sini...
kerinduan pasti tersemai terhadap pekan koboi ini... 
Tanjung Malim... ♥ :'(


masih segar di ingatan lagu ni di nyanyikan semasa minggu orientasi..
minggu pertama ku di Tanjung Malim



daa abis baca kn?? 
jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg..


Jumaat, Oktober 12, 2012

Design Barangan Kemas Origami



Hey Buddies.. 

Barang kemas.. 
erm sapa yg tak suka kn.. 
especially yg pempuan.. 
sekarang nie klau kita g kemai barang kemas kita dapat tengok macam2 design barang kemas yang ada.. ada yg biasa ada jugak yg pelik.. 
ada sesetengah org dia nk kn yg unik dia sanggup bayar mahal.. 
tempah ikut design yg diorg nak..

post kali nie Nia nak kongsi ngan buddies semua jewelery yang bentuk dia mcam origami.. 
memang unik n cantik..
ada mcm2 macam bentuk laa...
hihihihihi...

kuda

swan emas

burung kakak tua kot.. hihihi

angsa

kuda terbang..

dinesour pun ada...

nie Nia tak tau apa.. mungkin anjing kot..

yg nie rupa macam rabbit tapi yg pelik nye ada paruh laa plok..

swan lagi...

bebola berduri

swan trbang

kucing plak.. meow meow meow..

yg nie apa pun tak tau apa nama dia..

rabbit lagi.. klau yg nie Nia nk.. cmey...

fuiyoo gajah pun ada...


nie kelawar.. tapi yg mok mok nye..

ketam..

bebola berduri lagi

dinesour lagi

kuda terbang emas

kuda hijau
swan terbang weiiiiii

macam mana?? 
cmey tak..
abis laa pasnie mesti ada yg nk g terus kedai emas g wat design niie...


daa abis baca kn?? 
 jgn lupa tgl kn komen2 bernas korg.. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA