♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Ahad, Disember 18, 2011

MY LESSON PLAN + UPSI GOT TALENT!!!

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..

daa lama sebenar nye entry dok kat edit posts blog nia nie..
malas seyh nk menaip..
sekarang nie memang nia di landa penyakit malas..
sem nie tak bnyak sgt asemen bertulis ke penulisan ilmiah..
tapi lebih bnyak asemen yang meintak kitorg ke Taska atau tadika..

kena wat microteaching laa..
klau buddies tak tau apa itu microteaching..
microteaching tue sama laa macam mengajar segala tue..
Nia ada lebih kurang 4 asemen yang perlukan nia turun padang ke taska atau tadika..
klau nk g tadika tue tak de laa masalah sangat sebab kanak-kanak tadika nia daa ada yang pandai baca dan faham laa jugak seba sedikit apa yg kita akan ajar nanti..

nie nk kena ngajar kanak-kanak 2-4 tahun..
pening gak laa kpale pikir lesson plan yang sesuai..
untuk asemen puan azila
iaitu
English for Young Learners
nia pilih theme animals..
nia kena wat 3 lesson plan..

lesson plan pertama
nia kenal kn kat kanak-kanak tue nama2, bunyi, ciri2 fizikal ngan sifat haiwan tue dengan guna kan flash card.

lesson plan kedua
nia akan tunjuk gambar farm animal
then maybe nia akan agihkan jigsaw puzzle utk kanak-kanak selesaikan..
tp jigsaw puzzle yang nia bagi tak de laa yg susah2..
just yg 10 keping tue je..
lepas siap wat jigsaw puzzle tue nia akan mnyanyi sama-sama lagu old mcdonald had a farm...

lesson plan yg ke tiga
nia akan bercerita dengan kanak-kanak..
cerita nye dah dipilih..
rse ok laa kot..
Donkey and It Animal friends...
lepas cerita2 tue nia akan agihkan kertas yg ada gambar muka haiwan..
arahkan kanak-kanak warnakan kertas tue..
then nia akan guntingkan utk kanak-kanak2 tue dan wat kn topeng..

huhuhu..
ok tak lesson plan nia???
k tamat bab lesson plan..

**********************************************************************

ok next story..
9 hb lepas merupakan hari yang bersejarah laa jugak utk kawan2 nia..
dua kumbang yang menghias kelas kitorg laa..
Hisyam ngan abg Afif..

     

tahniah utk diorg sebab berjaya dalam pertandingan Upsi Got Talent..
afif dapat tempat pertama n hisyam dapat no 6...
permulaan yang baik utk kedua2 nye sbb percubaan pertama sudah membuahkan hasil yang memberangsangkan..
Nia kagum gler ngan hisyam..
sbb nie pertama kali dia join event cam nie.
memang dia berani..

meremang jugak bulu roma dgr syam baca sajak..
sampai laa rsa sedih semua yg cuba di sampaikan...
tambah plak dengan lagu yg iringi sajak dia yg syahdu tue..
memang masyuk laa..

nie laa tenaga pengajar syam.. kak izu n ajja..



abg afif plak macam biasa laa memang hebat dengan magic show dia tue..
memang mendapat tepukan gemuruh dr audience yg datang malam tue...
memang tak dapat disangkalkan lagi kemenangan dia...

  

Ahad, Disember 11, 2011

Saya Hargainya

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

sejak dua menjak nie Nia asyik tersentap je..
macam2 benda yang nia tak sangka keluar dari mulut org2 yg dekat ngan Nia..

Nia faham apa yang cuba disampai kn..
memang tak elok kita sama kan ssorg itu dengan org lain..
setiap org ada kelemahan dan kekurangannya sendiri..
ada perangai masing2..


tapi nk wat cam ne..
daa jd mcm satu habit kita membanding2kan sesuatu dengan sesuatu yang lain...

saya minta maaf andai apa yg saya lakukan dan katakan selama ini mengguris hati mana2 pihak..
Nia memang tak sempurna..
banyak kelemahannya..
perangai macam budak2..
suka naik angin tak tentu pasal...

kepada sesiapa yg berkenaan..
nia hargai kehadiran awak dalam hidup nia...
I luv u for what u're..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA