♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Ahad, Oktober 16, 2011

TM -> MINES -> MID -> TM

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

Malam nie malam terakhir Nia di Tnjung Malim..
Cty sem sudah pun bermula...
Semester 3 berakhir dgn bermacam2 cerita.
Sem nie Nia rasa paling mencabar..
Banyak sangat dugaan yg mendatang...
Alhamdulillah walaupun banyak dugaan melanda sekalipun..
Nia masih gagah berdiri di sini..

Kalau buddies semua perasan laa kan biasa nye tiap2 kali hujung sem Nia mesti post video gambar2 Nia dengan gang2 senggal yang len
(Jun, Inae & Ain)
Tapi sem nie tak de..
Rasa terkilan sangat...
Ingat kn bley dijadikan satu kenang-kenangan utk setiap sem sampai laa kitorg grad nanti..
Hurmmm..

Sebelum balik nie Nia sempat laa berjimba-jimba dengan housemate Nia yang lain..
Nk ajak Ain, Inae ngan Jun diorg daa nk blik..
Diorg kn dok klej so kena laa blik awal skit..
Kitorg yang dok umah sewa nie tak kisah laa kn..

So memandang kn exam pun daa abis..
Kitorg pun decide laa nk g berjimba2..
Macam2 plan timbul..
g ts laa..
Last2 semua sepakat decide nk g Mines ngan Mid..
Nia ikut je..
Tak kisah pun..
Kami g nek komuter..
Dr TM kitorg g Mines dulu...
berenti kat KTM Serdang..

Nak di jadikan cerita..
disebab kan nk berjimat skit so kitorg nek laa bas upsi ke ktm tanjung malim...
Tapi pakcik tue masa kitorg nk nek bley pulak dia turun g berborak ngan pakcik bas yg len..
Dah laa masa tue daa pukul 8 stgh..
Train komuter gerak dr Tm pukul 8.50..
Memey kelam kabut laa dibuatnye..
Sampai2 KTM memang sah sangkaan kami yg Komuter dah ada n nk gerak..
So kitorg cepat beli tiket n berlari nek tangga g ke platform 3..
Dah macam pelari pecut daa rse nye.
Masuk2 je pintu train p tutup..
Fuhhh..
Nasib bek sempat nek..



Tgk laa muka selenggee kitorg yang kepenatan nie...
huhuhu..
Buruk beno rupa nye...

Perjalanan ke Serdang memakan masa lbey kurang 2 jam lbey laa jugak..
Memang lama laa..
ye lah almaklum je laa kn,,,
Komuter nie kn bnyak kali berhenti

Utk g Mines dr KTM serdang kitorg nek bas..
seringggit je tambang nye..

Sampai je mines perut daa lapar nie..
Melilau2 laa cari makanan..
disebab kn terpikat ngan bau waffle yg sedap Nia ngan Cho pun beli laa..



actully rse nye tak sesedap mana pun..
Tak sedap macam waffle yg jual kat depan kampus UPSI..

Perut pun daa kenyang skit..
So detinasi yang dituju seterus nya..
KAROT time!!!!

huhuuhu..
lama tak karaoke...
Sorry laa kitorg tak ambik gambar pun masa karaoke..
Video ada tapi mana bley upload...
Bahaya tue..
selesai menyeksa anak tekak kitorg pun g solat Zohor n pusing2 satu Mines..
Ambik2 gambar sepuas2 nye..









Ada yang kembar laa dalam gambar nie..
Kak izu ngan Cho beli kasut yg sama..
Warna merah agi tue..
kelaaass ko jah...




Yang kat bawak nie pulak gambar kat luar Mines..
dekat dgn terowong..
nama terowong nie MUSIC & DANCE TUNNEL


 



 
     


     

     

  

     


Daa puas berjimba2 sampai lengguh kaki kat Mines kitorg pun gerak g MID plok....
Kali nie g KTM kitorg nek bas mini..
huhuhu..
daa lama tak nek bas mini.. 
selama nie asyik nek bas Rapid KL je..
 



 Sampai je kat MID tempat yg dituju 1st sekali food court.. 
Perut daa kelaparan sangat2..
OK..
Menu yg Nia pilih arie nie...
Fresh orange ngan Sizzzling..

Kat Mid kitorg tak jalan sgt pun...
Sbb tak larat..
Kitorg g MPH..
bce2 buku..
tgk2 buku dgn mata yg ngantok n keletihan..
Nia tak tau nape Nia rse ngantok sesgt..
rse nk tido je kat MPH tue..
Pastue pusing kejap2..
Nia taktau nk beli apa..
blank gler rse..
Pas g cari t-shirt couple utk fa ngan pakwe dia kitorg solat daa tue blik..

     

     

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA