♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Isnin, Oktober 17, 2011

Lagu nie untuk awak...

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..

Lagu nie untuk awak...

Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tidak di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku
Kerana aku mengingatimu
Kerana aku menyintaimu

Andai aku bisa bertemu mu
dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
air mata pasti deras gugur
Kerana aku merinduimu
kerana aku sentiasa menyintaimu ….ooooo
sepenuh hati

Walau kamu jauh di mataku’
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku sentiasa mengingatimu
Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh sepenuh hati

Walau kamu jauh di mataku’
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku sentiasa mengingatimu
Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh
kekasih hati..

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati
Kerana aku merinduimu
Kerana aku sentiasa  menyintaimu

Ahad, Oktober 16, 2011

TM -> MINES -> MID -> TM

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

Malam nie malam terakhir Nia di Tnjung Malim..
Cty sem sudah pun bermula...
Semester 3 berakhir dgn bermacam2 cerita.
Sem nie Nia rasa paling mencabar..
Banyak sangat dugaan yg mendatang...
Alhamdulillah walaupun banyak dugaan melanda sekalipun..
Nia masih gagah berdiri di sini..

Kalau buddies semua perasan laa kan biasa nye tiap2 kali hujung sem Nia mesti post video gambar2 Nia dengan gang2 senggal yang len
(Jun, Inae & Ain)
Tapi sem nie tak de..
Rasa terkilan sangat...
Ingat kn bley dijadikan satu kenang-kenangan utk setiap sem sampai laa kitorg grad nanti..
Hurmmm..

Sebelum balik nie Nia sempat laa berjimba-jimba dengan housemate Nia yang lain..
Nk ajak Ain, Inae ngan Jun diorg daa nk blik..
Diorg kn dok klej so kena laa blik awal skit..
Kitorg yang dok umah sewa nie tak kisah laa kn..

So memandang kn exam pun daa abis..
Kitorg pun decide laa nk g berjimba2..
Macam2 plan timbul..
g ts laa..
Last2 semua sepakat decide nk g Mines ngan Mid..
Nia ikut je..
Tak kisah pun..
Kami g nek komuter..
Dr TM kitorg g Mines dulu...
berenti kat KTM Serdang..

Nak di jadikan cerita..
disebab kan nk berjimat skit so kitorg nek laa bas upsi ke ktm tanjung malim...
Tapi pakcik tue masa kitorg nk nek bley pulak dia turun g berborak ngan pakcik bas yg len..
Dah laa masa tue daa pukul 8 stgh..
Train komuter gerak dr Tm pukul 8.50..
Memey kelam kabut laa dibuatnye..
Sampai2 KTM memang sah sangkaan kami yg Komuter dah ada n nk gerak..
So kitorg cepat beli tiket n berlari nek tangga g ke platform 3..
Dah macam pelari pecut daa rse nye.
Masuk2 je pintu train p tutup..
Fuhhh..
Nasib bek sempat nek..



Tgk laa muka selenggee kitorg yang kepenatan nie...
huhuhu..
Buruk beno rupa nye...

Perjalanan ke Serdang memakan masa lbey kurang 2 jam lbey laa jugak..
Memang lama laa..
ye lah almaklum je laa kn,,,
Komuter nie kn bnyak kali berhenti

Utk g Mines dr KTM serdang kitorg nek bas..
seringggit je tambang nye..

Sampai je mines perut daa lapar nie..
Melilau2 laa cari makanan..
disebab kn terpikat ngan bau waffle yg sedap Nia ngan Cho pun beli laa..



actully rse nye tak sesedap mana pun..
Tak sedap macam waffle yg jual kat depan kampus UPSI..

Perut pun daa kenyang skit..
So detinasi yang dituju seterus nya..
KAROT time!!!!

huhuuhu..
lama tak karaoke...
Sorry laa kitorg tak ambik gambar pun masa karaoke..
Video ada tapi mana bley upload...
Bahaya tue..
selesai menyeksa anak tekak kitorg pun g solat Zohor n pusing2 satu Mines..
Ambik2 gambar sepuas2 nye..









Ada yang kembar laa dalam gambar nie..
Kak izu ngan Cho beli kasut yg sama..
Warna merah agi tue..
kelaaass ko jah...




Yang kat bawak nie pulak gambar kat luar Mines..
dekat dgn terowong..
nama terowong nie MUSIC & DANCE TUNNEL


 



 
     


     

     

  

     


Daa puas berjimba2 sampai lengguh kaki kat Mines kitorg pun gerak g MID plok....
Kali nie g KTM kitorg nek bas mini..
huhuhu..
daa lama tak nek bas mini.. 
selama nie asyik nek bas Rapid KL je..
 



 Sampai je kat MID tempat yg dituju 1st sekali food court.. 
Perut daa kelaparan sangat2..
OK..
Menu yg Nia pilih arie nie...
Fresh orange ngan Sizzzling..

Kat Mid kitorg tak jalan sgt pun...
Sbb tak larat..
Kitorg g MPH..
bce2 buku..
tgk2 buku dgn mata yg ngantok n keletihan..
Nia tak tau nape Nia rse ngantok sesgt..
rse nk tido je kat MPH tue..
Pastue pusing kejap2..
Nia taktau nk beli apa..
blank gler rse..
Pas g cari t-shirt couple utk fa ngan pakwe dia kitorg solat daa tue blik..

     

     

Isnin, Oktober 10, 2011

i miss u more than the stars in the night

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

I miss you I miss you More than the stars in the night Now and forever now and forever You must be my light I will be by your side Be it a windy morning Or a freezing moonlit night Always I've wanted to run through the morning that I'm staring at Vague words can only cloud the heart Cry or laugh as much as you want to I will continue to protect you I miss you I miss you More than the stars in the night Now and forever now and forever You must be my light I miss you I miss you I've found my sun Your profile is too dazzling I can’t become stronger There are moments when the words crush I think that both of us could make it well I say hi! You answer bye? You turn the words, but they lack you I don’t want to lose you I miss you I miss you While the wind scatters through the heart Always, Always, I’ll be beside you With these overflown feelings, I miss you I miss you Your profile is dazzling I miss you I miss you More than the stars in the night Always, Always, I’ll be beside you A day, a day, when we will be asleep and dreaming the same dream I will also become your light ABC the invisible future Can't you see it? I want to chose it With you I could go where ever possible ABC my feelings toward you Can't you see i want to protect you Next to you its so bright My Sunshine I have met again  

Jumaat, Oktober 07, 2011

Library Tunku Bainun Waktu Malam???

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..

Minggu exam sekarang nie...
Ok.. setakat nie dah 3 paer Nia jawab dengan plbg rsa.
Ada rse suka,
pening..
keliru..
macam macam laa..

Tido pun tak menentu..
Selalunya pas subuh baru Nia tido....
tue pun klau paper petang laa..
Klau paper pagi..
Nia tido dalam pukul 3 cam tue laa...
huhuhu... 
Tapi yang pelik nye Nia tak rasa ngantok lak dalam SITC tue..

huhuhu.. 
salah satu kerja gler yang Nia wat sem nie adalah..
Study kat library sampai pagi..
Sampai pukul 4...
Orang len dok berlingkar atas katil Nia still lagi dok study kat library ngan Fa...
Memey gler laa...

Tak pikir menda pun masa dok kat library tue..
Tapi masa kuar ngan Matpih arie tue dia ada bgtau yg library upsi nie keras skit...
Tapi wat dunno je dia cakap tue mula2..
Walaupun dalam atie nie takut laa jugak...
Sbb mula2 Nia ingat dia men2...
Tapi bler tgk muka matpih yang serius tue baru laa Nia caya...

Tapi kan.. 
Pas matpih bgtau ptg kelmarin..
Esok nye tue Nia g gak library...
Dr petang sampai laa ke malam dok menapak kat library nie..
Siap dok tingkat yang atas agi tue...
Tingkat yang Matpih kata agak keras tue..
Bukan sengaja gatal2 nk dok atas..
Tai masa tue memang library agak penuh..
Kat bahagian atas tue je laa yang ada tempat...

Actually bler dok kat library nie macam2 idea2 gler timbul..
huhuhu..
line tenet lak laju yang amat..
so keje nye dok on9 FB je..
baca nota 10 minit.. 
on9 fb sejam..
memang tak efisyen laa cre blajar gtue..

daa tue rse macam ngantok bce nota nia tgk movie plak...
sepanjang Nia dok kat library tue daa 4 movie Nia khatam..
nota tak jugak khatam2..

antara yang movie yang Nia layan ialah..

    

  

ada movie yg Nia tgk on9 kat radio gempak...
nk link radio gempak..
bley ambik kat page tips..
just klik kat box page tips kat bawak header Nia yg cmey tue..

terbaik laa kan,....
Fa pun layan gak movie2 yg Nia bukak...

Daa tak movie pun kitorg khatam..
Tak tau nk wat pe kitorg snap gambar plak gne webcam...




















Biasa nye library akan tutup pukul 11..
So lepas pukul sebelas tue Nia akan sambung lepak kat bilik 24 kat library nie..
Tak tue pun dok kat depan koperasi tue..
Nak tau tak kat koperasi library nie ada donut yang cukup laa gebu n burger fillet yang 
cukup
cukup
cukup
 cukup
cukup
sedap..
Nyummy nyummy...
klau p library mesti singgah koperasi tue beli donut tak tue pun burger fillet..

OTW nk turun ke bawah tue sempat laa snap beberapa keping gambar..
Dah kebetulan laa pulak arie nie melaram lebey skit..
Gatal2 nk pkai skirt..
Selama nie tak pernah2 nk pkai arie tue mengatal plak nk pkai...

Ce tgk..
Cmey tak Nia dress up gnie...

    


Fa pun nk posing jugak..
Konon2 nye dok bce buku laa tue....
Padahal buku yang dipegang tue buku bahasa cina..
Sepatah haram kami tak paham...
Gaya je lbey sebenarnya..
HUHUHUHU..
^___^

     


Dah serupa pekerja kat library daa si Fa nie...
Panie bley laa mintak keje part time kat library neh...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA