♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Selasa, Ogos 23, 2011

SElamat Hari Raya Semua....

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies.. 

Erm.... Nia nk tulis skit je arie nie.. 
Sebab berkejar2 nk blik nie...
Huhuhuhu..
org daa cty laa katakn..

Kat sini...
Saya Noryusmania Junaidi..
a.k.a Yus @ Nia..
Kat sini menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf 
Sekiranya Nia ada menyinggung hati mana-mana pihak..
Dan klau ada perlakuan Nia yang mengguris hati mana-mana pihak sama ada
Nia sengaja atau tidak..
Nia mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki...
Doakan keselamatan Nia blik hari nie neh..
Kepada buddies yang akan blik kampung tue.. 
hati2 neh..
Nia doa kn korang semua selamat sampai ke kampung tercinta...
Jangan makan bnyak sgt raya nie..
Nanti tak muat plak kain baju..
huhuhu...
Selamat Hari raya Semua..
Maaf Zahir dan Batin...
 

Sabtu, Ogos 20, 2011

Hati Gundah Gulana...

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..

Erm.. daa nk dekat raya daa kn..
Minggu depan mula laa cty..
Tp ada je dak2 upsi nie yg daa blik awal2 sbb minggu depan tak de kelas..
Tp Nia still lagi ada kat TM..
Meniti hari2 yang genting.. dengan hati yang gundah gulana dan penuh dengan prasangka dan sangsi..

Mata je tgk lappy..
tgn je yg terus menaip asemen..
tapi hati n fikiran ke lain...
tgn menyuap nasi ke mulut masa berbuka pun tak rasa apa..
Berat betul nia rse kali nie..
Masalah datang bertubi-tubi..
Tak selesai satu daa datang satu lagi.. 
Bila nk selesai nie..
Tak larat daa nak berperang dingin gnie..
Sdey hati nie..
Maybe salah Nia sendiri yang berat untuk mula kn kata...
Malu nk mula kn kata..
tak tau nk kata apa..


Pada kwn2 je laa nia ngadu sakit yang nia rse..
Mekasih utk Ain yg sudi dgr keluh kesah kawan nye yg patah hati nie...
patah hati ke??
ermmm..
nia pun tak tau nk kategorikan keadaan hati nia skrg nie macam mana..
yang nia tau hati Nia tak tenang..
Nia harap sgt jarak yang jauh nie tak jadikan masalah nie bertambah teruk..
Bayang kan je laa seorang timur sorg lagi barat...
jauh kn... 
Ya Allah kuat kn laa hati ini..
Berkatilah perhubungan kami ya Allah..
Hanya kau sahaja yang tahu isi hati ini ya Allah...
tak sanggup rse nye hati ini menanggung rasa sakit ditinggalkn Ya Allah..
Kembalikan dirinya yang dulu kepada ku ya Allah...
Hapus kn laa segala rasa dingin yang dirasa kn nye pada ketika ini ya Allah...
Sesungguhnya ku amat merinduinya..
sesungguhnya ku amat menyayanginya...


 

Khamis, Ogos 18, 2011

kenapa awak block sye??

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..

Pagi yang cukup indah..
hihihihi..
Tapi hati Nia tak merasa keindahan tue...
nape??
Sbb sampai sekarang mata nie tak bley lelap..
asemen tak siap2.. 
dah nk kena antar tapi ada lagi dua tak siap..
OH  NO!!!!
sempat ke??
tak tau laa..
bedal je laa..
harap2 sempat..
Tak tau berapa malam lagi Nia harus berjimba2 bersama asemen nie..

Actually di pagi yg indah nie Nia bukan nk cite pasal asemen semua tue..
Semua org mesti muak gler dgr cte2 pasal asemen nie kn..
Salah sape klau asemen tue tak siap??
Salah awak jugak YUSMANIA!!!
hihihi.. 
So Stop merenggek pasal asemen yang tak siap sbb awk yg ske bertangguh..
padan laa muka awak..
HURMM...

Kat sini Nia nk cite pasal mem'block' org di FB..
Nia tak kisah klau korg nk block org yg korang rse mengganggu korg..
Macam org yg korang tak kenal
suka antar menda tah apa2 kat wall korg..
or what so ever laa kn...
(Grammatic error ye di situ, tp itu ayat yg nia ske gne)

Nia tak paham ke nape ada some one nie block Nia..
Nk tnye skit..
NIa nie mengganggu hidup dia ke??
ada ke NIa antar msj yg bkn2 kat wall dia..
Tak kn???
So skrg Nia nk tau nape mesti sampai block Nia??
Sakit aty sangat ke tgk mke Nia yg cmey nie??
(eeiiiwww perasan nye minah nie.. lempang baru tau..)
Saya perlukan jawapan yang pasti dari awak...
NK kata sye nie musuh awak jauh sekali..
Tapi nape awak block sye
KENAAPPAAAAA!!!!

Sye sedih tau bler awak block sye..
Bler awak block sye,
sye rasa saya nie macam pengacau je dalam hidup awak..
T__T

Saya harap awak dapat beri jawapan yang munasabah bg soalan sye nie...
Sye tak mintak lebih pun awak..
sye mintak awak terus terang je ngan sye..
jgn laa berdolak dalik...
penat tau nk menipu nie.. 
Baik bgtau menda betul je...


Selasa, Ogos 16, 2011

Assalamualaikum.. 
Hey Buddies..

nk cakap skit je...
kepada sesiapa yg berkenaan...


Saya sayang awk sepenuh hati saya...
Plizzzz...
Jangan kecewakan saya...

 

Seni dan Kraf Kanak-kanak ke Nie??

Assalamualaikum..
Hey buddies..

Alhamdulillah..
Satu asemen dah selamat mendarat kat atas meja lect minggu nie..
huhuhu..
Asemen seni dan kraf..
Utk asemen nie Nia kena wat buku skrap..
Bukan macam buku skrap yang bese2 kita wat masa kat sklh dulu..
Buku skrap nie mesti ada 20 hasil seni yang kitorg bljr dalam subjek seni dan kraf awal kanak-kanak.

Tema dia hanya lah menggambar dan membuat corak dan rekaan..
Tak kisah kita nk wat apa..
Asal kn dalam setiap satu hasil seni tue menggunakan 20 teknik menggambar dan membuat corak dan rekaan.

Daa wat penat2 kn..
so skrg nie Nia nk kongsi laa kat buddies2 semua hasil kerja seni Nia yang tak seberapa ni..

Untuk makluman semua Nia memang buta seni..
Sampai kan masa kat sklh dulu bila nia lukis cikgu bley kata...
"Nia bukan sebatang pokok tapi sekeping pokok..
Nia ingat lagi apa cikgu Zila cakap sampai skrg..
hihihihi..


ok.. 
nak tau macam mana nia wat bley tnye pasnie ok...
penat daa nie..
ngantuk.. 
huhuhu..

Ahad, Ogos 07, 2011

My Junior..

Assalamualaikum..
Hey Buddies...

Malam nie tetiba nia rse nk tulis something..
Nia nk tulis skit je...
Terdetik hati nie nak tulis sesuatu bila nampak pic seseorang di fb..

one of my junior at upsi..
nia tak kenal pun dia..
just add kat fb je..

slama nie dia memang free hair..
tapi td nia nampak gambar yg dia cbe2 pakai tudung..
suka sangat nia tgk..
cmel je tengok dia pakai tudung..
Nia pun komen laa kat pic tue..
Nia kata yg dia nampak lagi ok klau bertudung..
Nie bkn Nia saja2 puji tapi memang ikhlas dari lubuk hati nia..

Nia teringat balik masa 1st time nia pakai tudung sepenuh nye...
mula2 dulu memang nia mengaku nia pakai tudung sebab kawan2..
sbb malu ngan kwn2 lain yg daa pakai tudung..
tapi lama2 nia jd ikhlas bertudung...
bkn sebab kawan2..
dan
bkn sebab mak ayah yang suruh..

Kadang2 utk memula kan sesuatu perkara yang baru,
yang baik macam bertudung nie..
kita kena biasa kn..
lama2 keikhlasan tue akan timbul sendiri..


Kepada junior nia tue,
tak perlu rasa nye nia sebut nama dia...

Sis harap cubaan adik nie akan buatkan adik akan bertudung sepenuhnya..
insya-allah..
sis akan doakan hanya yang terbaek untuk adik..
Amiiinn..


Sabtu, Ogos 06, 2011

Riang Ria Kerja Amal Taska Wafa Izzati

Assalamualaikum..
Hey Buddies...

Daa lama Nia tak bercerita di diari elektronik Nia nie...
ok kali nie nia nk cte pasal kerja amal yang kitorg buat dekat salah satu taska kat tnjung malim..
TASKA WAFA IZZATI

taska nie letak nye kat taman anson tanjung malim...
tak de laa jauh sgt..
dekat dengan kampong ketoyong..
Nia g sana ngan kwn2 len yang satu group ngan Nia untuk asemen
Pn Mashitah

ahli kump nia adalah
K.IZU, K. ENI, MASTURA ABDULLAH,
FARHANA, DEWI, INTAN,
AISHAH, FATMA, MING CHING, KATTY.






13 Langkah hilangkan Mengantuk dan Tekanan

Assalamualaikum..
Hey buddies..

Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!
LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–
Sekian….SELAMAT MENCUBA>>>

credits to Abu Musaddad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA