♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Khamis, April 14, 2011

Dunia Nia ketika ini..

Assalamialaikum...
Hey buddies..

Dunia di luar sekarang nie cukup kelam...
Hanya di bilik 3-4-8-1 nie je masih terang di terangi cahaya..
Jam sekarang daa pukul 3:00 pagi..
Tapi tak ada tanda2 Nia nk tido dalam masa terdekat nie..
Kwn2 yg lain confirm daa tido..
Rumah Nia pun daa senyap sunyi daa..
Mat Pih plak tak tau p mana.. tetiba snyap..
Daa  tido kot..
It's ok laa..
Tido laa Mat Pih..
Esk bgn awal neh..

Hari nie arie terakhir kuliah kitorg...
Klas en Fadzil (klas Kenagaraan) adalah penutup bg sem nie..
Exam daa nk dekat..
Minggu depan daa nk exam..
Tp kemalasan dalam diri makin menebal..
Buku2 langsung tak selak..
Nota daa print tapi skit berterabur..
Otak makin kusut..
Kusut sbb tak tau nk wat apa walaupun bnyak menda kena study blk..

Malam nie otak Nia menerawang cukup jauh..
Jasad je yg ada di Tnjung Malim..
Tapi hati Nia daa lama sampai ke kg..
Esok kaki nie akan melangkah pulang..
Pulang utk mendapat restu ayah dan bonda sebelum exam...

Lagi satu..
Nia rindu ngan Aqil..
Daa seminggu tak jumpa...
Nk peluk2 je dia bler jumpa nanti..
Nk cium aqil puas2..
Huhuhu...
Jgn jeles neh!!!

Semester nie daa nk berakhir..
Sem depan mesti lain..
Daa tak de gelak tawa buddies masa makn sama2..
Daa tak de daa pluang nk merempat kat umah buddies..
Daa tak de daa group sama2..

Ermmm..
Touching laa plak...
Rse mm sdey laa plak..
Kenapa laa gnie jd kat Nia..
Kenapa mesti Nia??
Sem depan Nia daa tk dok KHAR daa..



Nia daa ditendang kluar...
Agak kasar bnyi nye..
Tapi itu laa hakikat yg terpaksa Nia telan sejak akhir2 nie..
Mengalir laa jugak air mata nie bila pk masalah rumah untuk sem depan..

4 your information..
Nia nie bkn seorg yg mudah nk nangis..
Tp tak tau nape kali nie senang je air mata nie tumpah..

Erm..
Tak suka bler gnie..
Nampak sgt kelemahan di situ..
Memang laa org kata air mata nie secret weapon bg wanita..
Tp bg Nia TIDAK SAMA SEKALI...





Nia tak suka bler air mata nie mengalir..
Ia seolah2 menunjukkan Nia nie seorg yg lemah...
SAYA TAK SUKA ITU TERJADI!!!
Tp kadang2 tue bila hati kecil nie tersentuh dek dunia yg penuh pancaroba tak di nafi kan Nia tewas dengan perasaan sendiri..

Bg Nia..
Seorang yg tidak dapat mengawal perasaan nya adalah org yg lemah..
Bukan semua perasaan harus kita ekspresi kan..
Ada perasaan perlu kita sembunyi kan agar tak kelihatan lemah di mata insan lain..
Maybe bg sesetgh org apa yg Nia kata nie agak ego..
Ego??
Ego sebab apa ek..
Ego sbb tak mengaku perasaan sendiri..

Erm.. 
Sorry klau entri kali nie agak tak ceria..
Nia tak tau kenapa..
Hati nie merasakan hal yg begini..
Jadi Nia hnya luahkan sahaja agar tak menanggung nye sendiri..

Sblm Nia terlupa..
Kat sini Nia nk promote blog buddies Nia..
Dia bru je berjinak2 ngan dunia blog nie..


Makin hari makin ramai kwn2 nia yg berminat ngan blog nie..
Nia doakan diorg terus kn..
Selamat datang ke dunia blog..
Keep on Blogging yunk!!!

Tlg doa kn Nia selamat sampai kg esok..
Mat Pih sorry atas apa yg jd pg td.. 
sorry sbb tukar pics tanpa tnye mat pih dulu...
I'm Soo Soorrryy..
Tp Nia happy dapat kluar ngan Mat Pih hari nie..
Mat Pih Gomawo!!
Sarang Hae Mat Pih..
(>_0)

-Nia Sarang Hae-


Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA