♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Khamis, April 28, 2011

Ia Telah Berakhir..

 Assalamualaikum..
Hey Buddies..


Alhamdulillah semester 2 telah melabuhkan tirai nya 
dengan pelbagai cerita..
cerita suka..
cerita duka..
cerita sengketa.. 
cerita perdamaian..
cerita lucu...
dan
mesti nya ceritera cinta..
huhuhuhu..
(*_^)

Macam2 Nia rse bler daa nk cuti sem nie..
1st of all Nia rasa sdey sgt sbb maybe sem depan daa tak semeriah sem nie..
Yelah dah duduk luar kan,..
Kurang laa skit masa yg dapat di luangkan dengan buddies2 saya..
huhuhu..
sdey nye bler pk... 
(T_T)






Lepas nie jugak daa tak dapat daa sebilik ngan Atiey..
Dong Seng
I'll Be Missing U!!!
Daa dua sem kita bersama..
Akhir nya kita terpisah juga akhir nya..
Macam2 cerita dah kita kongsi sama2..
Mekasih sangat sbb Atiey selalu sgt dgr cerita Nia..
Kongsi masalah ngan Nia..
Banyak kenangan kita sama2..
Bermula dengan kenangan 
di rumah 1-3-3 (3)..
hingga lah ke rumah 
3-4-8 (1) nie..
Macam2 kita buat..
Makan aiskrim sama2..
 Skodeng org senamrobik kat KUO..
Stalker FB pencuri kasut tue.. 
Macam2 laa..
WAAAAA.. 
Teriak daa nieee..
(teriak = menangis)


Cuti nie mesti laa semua org blik kg kn...
Tambahan plak cuti lama..
sebulan bg dak diploma n 4 BULAN bg student degree..
Tau tak apa maksud nye tue...
Nia tak dapat jumpa ngan Mat Pih Nia laa...
Erm.. sdey nye....
Tapi nasib baik laa Mat Pih kte dia keje kat sini..
So insya-Allah klau ada peluang jumpa laa..
huhuhu..




-Nia Sarang Hae Yo-

Jumaat, April 22, 2011

gang senggal sem 1.wmv

ERTI KEMATANGAN..

 Assalamualaikum..
Hey Buddies!!

Kali nie Nia nk kongsi pandangan Nia tentang erti kematangan..



A ONE-YEAR-OLD CHILD'S VIEW OF LIFE

If I want it, it's mine

If I give it to you and change my mind later, it's mine

If I had a little while ago, it's mine

If it's mine, it will never belong to anyone else, no matter what

If we are building something together, all the pieces are mine

If it look like mine, it's mine






Cuba korang muhasabah diri sebentar...
Adakah view of life korng stil sama dengan budak yang umur satu tahun??
It's all about me...
Tue laa sifat kanak-kanak..
Kalau anda still ada sifat nie
It's means korang tak matang lagi!!!



Klau kita rujuk kamus DBP
kematangan nie merujuk kepada manusia atau insan yang sudah mencapai kesempurnaan fikiran...


Idea tulis pasal kematangan nie timbul lepas Nia bace blog kawan Nia yang membicarakan tentang kematangan..
Just Klik kat sini..

Bila Nia pikir balik...
Nia nie kadang2 tak matang jugak..
Tak matang dalam wat keputusan..
Suka wat keputusan tanpa pikir panjang..
Perangai macam budak-budak..
Huhuhuhuu...
I need to change!!!

-Nia Sarang Hae Yo-

Isnin, April 18, 2011

Sayang Awak!!!

Selamat Tinggal by Zizan & Dina

Assalamualaikum..
Hey Buddies..

Dok study2 utk final exam nie layan plak bler dgr lagu nie..
Touching laa jugak bler teringat kat kwn2 yg dah tak de tue...


Selamat tinggal kawan ku
Tak mudah aku pergi
Bila wajah mu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk aku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan 
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggaman ku ini
Hidup ku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembira ku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang kini ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apa kan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Kuharapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat Tinggal kawan ku
Tak mudah aku pergi
Bila wajah mu
Sentiasa di hati ini

Tiada erti nya kau tingalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi mu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukakah fikiran mu kembali
Ku tak mahu hidup tanpa mu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi 
Jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta 
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan Pergi
Jangan Pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawan ku
(usah pergi)
Tak mudah aku pergi
(jangan biarkan ku menderita)
Bila wajah mu
Sentiasa di hati ini
(aku sentiasa di dalam dakapan mu sayang)

Walau ku pergi sayang ku
(usah pergi)
Dalam jiwa ku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Jangan biarkan ku ku menderita di sini
Jangan biarkan ku tersiksa di sini sayang

Selamat tinggal kawan ku 
(usah pergi)
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati 
(aku sentiasa di dalam dakapan mu sayang)

Walau ku pergi sayang ku 
(jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cinta ku yang kekal
Selamat tinggal

Aku menyintai mu sayang
Jangan biarkan aku sendiri di sini sayang

Kau lah cinta ku yang kekal
Selamat Tinggal...

-Nia Sarang Hae Yo-

Khamis, April 14, 2011

Dunia Nia ketika ini..

Assalamialaikum...
Hey buddies..

Dunia di luar sekarang nie cukup kelam...
Hanya di bilik 3-4-8-1 nie je masih terang di terangi cahaya..
Jam sekarang daa pukul 3:00 pagi..
Tapi tak ada tanda2 Nia nk tido dalam masa terdekat nie..
Kwn2 yg lain confirm daa tido..
Rumah Nia pun daa senyap sunyi daa..
Mat Pih plak tak tau p mana.. tetiba snyap..
Daa  tido kot..
It's ok laa..
Tido laa Mat Pih..
Esk bgn awal neh..

Hari nie arie terakhir kuliah kitorg...
Klas en Fadzil (klas Kenagaraan) adalah penutup bg sem nie..
Exam daa nk dekat..
Minggu depan daa nk exam..
Tp kemalasan dalam diri makin menebal..
Buku2 langsung tak selak..
Nota daa print tapi skit berterabur..
Otak makin kusut..
Kusut sbb tak tau nk wat apa walaupun bnyak menda kena study blk..

Malam nie otak Nia menerawang cukup jauh..
Jasad je yg ada di Tnjung Malim..
Tapi hati Nia daa lama sampai ke kg..
Esok kaki nie akan melangkah pulang..
Pulang utk mendapat restu ayah dan bonda sebelum exam...

Lagi satu..
Nia rindu ngan Aqil..
Daa seminggu tak jumpa...
Nk peluk2 je dia bler jumpa nanti..
Nk cium aqil puas2..
Huhuhu...
Jgn jeles neh!!!

Semester nie daa nk berakhir..
Sem depan mesti lain..
Daa tak de gelak tawa buddies masa makn sama2..
Daa tak de daa pluang nk merempat kat umah buddies..
Daa tak de daa group sama2..

Ermmm..
Touching laa plak...
Rse mm sdey laa plak..
Kenapa laa gnie jd kat Nia..
Kenapa mesti Nia??
Sem depan Nia daa tk dok KHAR daa..



Nia daa ditendang kluar...
Agak kasar bnyi nye..
Tapi itu laa hakikat yg terpaksa Nia telan sejak akhir2 nie..
Mengalir laa jugak air mata nie bila pk masalah rumah untuk sem depan..

4 your information..
Nia nie bkn seorg yg mudah nk nangis..
Tp tak tau nape kali nie senang je air mata nie tumpah..

Erm..
Tak suka bler gnie..
Nampak sgt kelemahan di situ..
Memang laa org kata air mata nie secret weapon bg wanita..
Tp bg Nia TIDAK SAMA SEKALI...





Nia tak suka bler air mata nie mengalir..
Ia seolah2 menunjukkan Nia nie seorg yg lemah...
SAYA TAK SUKA ITU TERJADI!!!
Tp kadang2 tue bila hati kecil nie tersentuh dek dunia yg penuh pancaroba tak di nafi kan Nia tewas dengan perasaan sendiri..

Bg Nia..
Seorang yg tidak dapat mengawal perasaan nya adalah org yg lemah..
Bukan semua perasaan harus kita ekspresi kan..
Ada perasaan perlu kita sembunyi kan agar tak kelihatan lemah di mata insan lain..
Maybe bg sesetgh org apa yg Nia kata nie agak ego..
Ego??
Ego sebab apa ek..
Ego sbb tak mengaku perasaan sendiri..

Erm.. 
Sorry klau entri kali nie agak tak ceria..
Nia tak tau kenapa..
Hati nie merasakan hal yg begini..
Jadi Nia hnya luahkan sahaja agar tak menanggung nye sendiri..

Sblm Nia terlupa..
Kat sini Nia nk promote blog buddies Nia..
Dia bru je berjinak2 ngan dunia blog nie..


Makin hari makin ramai kwn2 nia yg berminat ngan blog nie..
Nia doakan diorg terus kn..
Selamat datang ke dunia blog..
Keep on Blogging yunk!!!

Tlg doa kn Nia selamat sampai kg esok..
Mat Pih sorry atas apa yg jd pg td.. 
sorry sbb tukar pics tanpa tnye mat pih dulu...
I'm Soo Soorrryy..
Tp Nia happy dapat kluar ngan Mat Pih hari nie..
Mat Pih Gomawo!!
Sarang Hae Mat Pih..
(>_0)

-Nia Sarang Hae-


Isnin, April 11, 2011

It Hurts but It is True...

Fly Me to The Moon...

Innocence by Avril Lavigne


Waking up I see that everything is ok
The first time in my life and now it's so great
Slowing down I look around and I am so amazed
I think about the little things that made life great
I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling

This innocence is brilliance
I hope that it will stay
This moment is perfect
please dont't go away
I need you now
And I'll hold on to it
dont you let it pass you by

I found a place so safe, no a single tear
The first time in my life and now it's so clear
Feel calm I belong, I'm so happy here
It's so strong and now I let myself be sincere
I would't change a thing about it
This is the best feeling

This innocence is brilliance
I hope that it will stay
This moment is perfect
please dont't go away
I need you now
And I'll hold on to it
dont you let it pass you by

It's the state of bliss you think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry
It's the state of bliss you think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry
It's so beautiful it makes you wanna cry

-Nia Sarang Hae Yo-

Puisi Kebahagiaan

Ahad, April 10, 2011

Cinta Ini Membunuhku...


Kau membuatku berantakan..
Kau membuat ku tak keruan..
Kau membuat ku tak berdaya..
Kau menolakku acuhkan diriku..

Bagaimana caranya untuk..
Meruntuhkan kerasnya hatimu..
Ku sedari ku tak sempurna..
Ku tak seperti yang ku inginkan...

Kau hancurkan aku dengan sikapmu..
Tak sadarkah kau telah menyakitkanku..
Lelah hati ini meyakinkanmu..
Cinta ini membunuhku...

Bagaimana cara nya untuk..
Meruntuhkan kerasnya hatimu...
Ku sadari ku tak sempurna..
Ku tak seperti yang ku inginkan...

Kau hancurkan aku dengan sikapmu..
Tak sadarkah kau telah menyakitkanku..
Lelah hati ini meyakinkanmu..
Cinta ini membunuhku..

Lelah hati ini meyakinkanmu..
Cinta ini membunuhku..

Sabtu, April 09, 2011

Muhammad Aqil Najmi..

Assalamualaikum..
Hey Buddies..

Setelah 16 adik ku Joy hidup sebagai anak bongsu..
Pada 4 april 2011 akhir nya telah lahir seorg yang merampas takhta nye sebagai anak bongsu dalam keluarga kecil kami..
Akhir nya lahir lagi penyambung zuriat keluarga kami..


Nama yang diberi Muhammad Aqil Najmi..
Lahir pada 4 April 2011 kat Hospital Ampang...


Mak kata muka Aqil nie macam muka akak nye masa baby dulu.. 
Hidung je yg lain..
Ikut hidung ayah..
huhuhuhu..
Comey tak???
(>_<)

Yang nie plak gambar yg sempat ayah snap masa kat hospital Ampang arie tue..


Comey nye adik akak nie....


1st time pegang baby..
Mula2 tue takut laa jugak.. 
Tapi lama2 ok...
Kena laa blajar kn..
Nama pun dak PAKK..
Cam ne nk jd cikgi klau tak tau cam ne nk pegang baby..
Anggap laa macam latihan sebelum jd cikgi nanti k..


Nasib baik Aqil tk nangis..
Klau tak tue tak keruan laa akak..
Tak tau nk wat apa..

Aqil nie asyik nk melekat je ngan mak..
Asyik nk dok dekat je ngan mak..
Bler jauh skit..
Letak dia kat katil dia..
Terus meraung2..
Menangis-nangis....

Kecian kat mak..
Daa laa tak bley gerak sgt..
bersalin operate kn..
Paham2 je laa..
Sakit nye lagi teruk dari bersalin normal..
Akak tengok sendiri bekas jahitan tue..
Memang ngeri laaa..

Tabib spring laa kat mak..
&
kat semua ibu2 kat dunia..
Walaupun sakit, bersabung nyawa..
Tetap melahirkan kami kat dunia nie..

Mekasih Mak..
Akak sayang Mak..
Muaaaaahhh!!!

-Nia Sarang Hae Yo-
sye rindu kat awk!!! (T_T)

Sabtu, April 02, 2011

Bengkel K.A.M.I

Assalamualaikum..
Hey Buddies!!!!

Dalam masa sehari 3 entri..
Fuhh hebat laa awak...
*tiru ayat inae

Hihihihihi..

Kali nie Nia nk cte plak pasal bengkel yg Nia ngan Buddies2 wat bru2 nie..
Eh kejep..
Baru ke??
Daa lebih seminggu daa..
hihihihihi..
tue laa bz sgt sampai tak ingat tarikh n hari..

Tajuk bengkel kitorg 

Sebelum tue biar nia kenalkan dulu sape dier ahli kump Nia yg Cmey2 nie..
huhuhu.
cmey ke???
Mesti laa cmey..
Setiap makhluk ciptaan Allah kn cantik...
depan: inae, Afif, Nia,
blkg : rina, nad, jun, k.izu, ain, k. fiza



Proses balut hadiah untuk dif2 kehormat..
Disebabkan rimas tgk diorg tak siap2 blut walaupun daa dekat sejam dalm bilik jun..
So Nia pun ambik alih laa balut hadiah utk cik Aisyah tue...



Ske benar laa dok gnie..
Alaala pempuan melayu terakhir gtue..
huhuhuhu..
*perasan je lebih..


Mesyuarat ahli "lembaga bengkel"
huhuhuhu..
* actually yg sbenarnye adalah ajk pelaksana bengkel...


Apa yg dapat anda tafsirkan dengan gambar nie??
Nia pun tak ingat apa yg membuatkan muka Nia n muka k fiza jd gnie...
huhuhuhu..


Seyes gler seyh..


Yg berdua nie ajk mknn dan canderahati..
Nie diorg tgh pilih buah utk cik aisyah..
Pilih mlek2 neh!!!


Apa kh yg berlaku??
Nia pun tak tau..
Sbb Nia tk de di tempat kejadian..
huhuhuhu..


Nie laa cik Aisyah..
Lect kitorg...
Muda agi nie..
Dia pun student gak kat upsi..
student master..
Mekasih cik sbb bnyak tlg kitorg wat bengkel nie..
Cik memang sempoi laa..
bak kte abg sms masa msk dulu..
"terbaek dr ladang.."
huhuhu..


Dalam bnyak2 menda yg kitorg wat dalam nk wat bengkel nie nk..
Ada satu menda yg kitorg rse plg berat skali..
nk tau apa??
Wat proposal n antar proposal..
Utk makluman semua KJ kitorg nie jenis ske wat org gabra..
Wlaupun kesalahan huruf besar huruf kecik tue satu je..
Dia akan marah jugak..

Hayati laa liku2 yg kami lalui nk ke bilik KJ



Hujan pun kitorg redah jugak..


Erm.. 
Apa yg lawak sgt ek sampai Nia gelak gtue..


Nice pose kak Izu..


Check molek2 ek inae...


Teliti laa plak cik nie..



Jom g Blik KJ



Sbnar nye kitorg tk msk pun blik KJ..
Dia tk de laa plak..
Erm..
So kitorg tinggal kn je laa proposal kitorg tue kat depan pintu..
Esk bler dia daa sain kitorg dtg laa ambik..

Wat penat je gabra tak tentu pasal..

Pics kat bwh nie plak..
Pics masa hari kitorg wat bengkel tue..
Nia jd mc utk majlis tue..
Gedebar laa plak..
Sbb daa lbey setahun Nia tk jd mc...
Masa kat sek dulu selalu sgt..
Tp sbb daa lama tinggal jd gedebar laa plak..




Sementara tunggu inspektor tk sampai2 kita layan laa lagu jiwang2 neh..
Lagu Fav Nia mlm tue..
Of course laa...
Menjaga Hati ngan Fly me to the moon..
Huhuhuhu...
Karaoke sakan kitorg..



Cik Aisyah daa sampai..
Inspektor tk sampai agi..
Erm..
mekasih cik..
wAlaupun bz ngan study tetap dtg bengkel kami..
Sbnr nye..
Esok cik nie ada exam..
kitorg punye laa dress up ayu2..
Cik dtg punye laa sempoi.
memang rock laa cik..





Akhirnya yang ditunggu2 telah tiba..
Nie laa penceramah kita malam nie..
Nama nye inspektor Surayah dr IPK Perak..

Dan majlis pun Bermula..


Erm..
Selaku Pengarah Program.. 
Cik Khusainatul kena laa bg ucapan alu-aluan..

Jom kita dgr ceramah...








sesi pnyampaian cenderamata kepada Inspektor dan Cik Aisyah




Dan saya akhiri majlis kita pada malam ini dengan serangkap pantun..
huhuhuhu..

Jamuan ringgan kat luar ngan tetamu jemputan..
Penat wey nk cover2...
nk ikut protokol..


sesi bergambar laa plak..

"Kecek"

"kecek"

"kecek"

Nia suka gambar nie...
Tabib spring smua..
Huhuhu..
Nice pose..

Dua gambar kat bawah nie plak gambar yg dak2 nie smpt kecek masa sesi postmortem..



OMG...
Apa yg aku wat kat blakang tue...

Akhir kte dr Nia..
Mekasih utk semua yg terlibat secara langsung atau tak dalam membantu kitorg menjaya kan bengkel nie..
Semua kekurangan dan kesalahan yg kami laku kan saya mewakili yg lain ingin memohon maaf..
Nie ada lah kali pertama kami mengatur majlis sebegini..
n maybe ada salah n kurang di mana2..

-Nia Sarang Hae Yo-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA