♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Ahad, Januari 09, 2011

Senamrobik dan Riang Ria Keluarga KHAR

Assalamualaikum..
Hey Buddies!!
Di hari Ahad pada minggu pertama di Khar nie Nia bgn awal..
Tau tak kenapa??

Sebab kat KHAR ada senamrobik..
Pastue di ikuti pulak ngan acara sukaneka..
Atau lebih tepat lagi...

RIANG RIA KELUARGA KHAR!!

Dengan pernyertaan kumpulan seramai 10 org..
dari kiri : Didie, Atul, Kak Yaya, Suzie, Nad, Echaah Sweet, Kak Izu, Nia, Zarina, Kak Fiza..
Ramai kot..
Penat Nia taip nama diorg sorg2x..

Untuk sukaneka pertama kitorg kena main permainan dam haji..
Dengar macam senang je kan..
Mencabar jugak tue..



Untuk 1st round kitorg jadi 'Bai'..
Kira nye kitorg akan berlawan ngan kumpulan yg menang untuk 1st round..
Untung sikit sebab kami dapat laa tgk cam ne diorg main..

Cuba tengok muka cik Nad nie..
Serious gler kan..





Dia dok perhati cara main dam haji nie laa...
Khusuk tue..



Lain pulak cerita nye ngan cik sorg nie..
Bergambar je keje nye..
Daa macam model daa..
Model iklan cat dinding..
Hehehehehe..
Jangan marah Kak Izu..
Nia gurau je...
Apa pun kak Izu memang sesuai jadi model..



Yang nie pulak Kak Yaya nama nye...
Sebenarnye dia nie REXCO yg bertugas..
Tapi kitorg paksa gak diorg join kumpulan kami sebab tak cukup sorang..



Ehh, lupa nk bg tau..
sebenarnye bila jadi bai nie..
Sebahagian dari kumpulan Bai nie akan dipinjam kan kepada beberapa kumpulan yang tak cukup ahli..
Contoh nye macam gambar kak Fiza kat atas nie Kak Fiza tgh main untuk bantu kump lain yg main masa 1st round..



Yg tak de keje tue bergambar je laa..
Macam kak Yaya Nagn Atul nie..



Tak lupa Suzie jugak...



Cik Nad ngan Rina nie pun dipinjamkan tapi awal2x daa kena makan..

Nia ngan Echaah Sweet plak dipinjam kan ke kump lelaki..
Segan jugak..



Cuba teliti gambar nie leklok..
Tak ubah macam Echaah Sweet kena peluk dari belakang..
Menda nie kak Fiza laa perasan masa Nia upload gambar nie kat FB..


Erm nampak tak En. Abg yg pakai bju hijau kat belakang Nia tue...
Dia laa ketua yg bg arahan ke kanan ke ke kiri ke...
Suara dia tegas kot..
Dah macam dalam PALAPES je..

En. Abg bj hijau : Putih kanan... Pink kiri.. Akmal makan bj hitam..
(dengan nada tegas laa..)

Ada pulak yg dalam tue hentak kaki masa langkah..
Ala ala kawat lagi tue..
Biasa laa dak PALAPES..
biasa sgt ngan onar diorg berkawat masa org nak tido..

Yang nie cik Didie ye..
Dia pun nampak nye dah kena makan jugak..


Utk 1st round nie kump. dak lelaki yg Nia ngan Echaah Sweet masuk tue menang..
Pandai betul dia main..

Kami harap utk final tak yah laa lawan diorg..
Nak tau tak..
Banyak2x acara Riang Ria Keluarga KHAR nie acara dam haji nie laa yg paling senyap..
Sebab ahli2x yg lain tak leh cakap..
ketua je yg blh bercakap n bg arahan..
kalau bercakap atau bising secara automatik,
ahli tue akan di keluar dari permainan..

setiap pusingan akan berlangsung selama 10-20 minit..
So pemenang akan ditentukan menerusi jumlah ahli yg masing tinggal...
Atau..
Menang kalau dah dapat haji...

Untuk acara dam haji nie kitorg menang tau masa final..
Tapi tak de gambar nk tunjuk sebab semua ahli main..
So tak de sapa laa yg ambik gambar..
Erm..

Tak pe laa asalkan menang..
Mekasih Kak Fiza..
Kitorg menang sebab dia pandai surun strategi...

antara ayat Kak Fiza sebut masa kitorg tengah main...

Kak Fiza : Saya tangkap awak sebab awak tak makan..

hehehehehe...
Lbh kurang gtue laa ayat dia..



Untuk acara ke dua pulak..
Nama permainan nya,
Belon Di Kaki ku..

Dalam bahasa mudah main pijak2x belon laa..



Syaratnye..
Kitorg kena tiup belon sampai besar skit..
Macam dalam gambar Nia ngan kak Izu nie..
Pastu ikat belon tue kat kaki guna gelung getah..



Dah tue kena laa masuk dalam bulatan tepung yg ajk dah sediakan..

Dalam acara nie kitorg kena lawan sesama sendiri dan kumpulan lain..
Kita kena pijak belon diorg sampai pecah..
dan peserta yg paling lama bertahan di kira sebagai pemenang...





Cuba teka antara Didie ngan kak Fiza sape yg menang acara nie...



Kak Fiza laa..
Sebab dia semangat sangat...
Tue yg dia menang tue..
Tapi hadiah untuk acara nie dia kata kami kongsi ramai-ramai..

Nak tau tak..
Bila tengok acara nie..
Tak ubah macam tengok org dok sabung ayam..
Betul..
Tak caya cuba tanye semua kawan2x yg turun tgk acara nie...

Nie laa hamper yang kitorg dapat..
Besar punye...
Dua lagi tue..
Jimat duit jajan kita kan..
Hehehehehe..
Daa masuk U pun ada jajan lagi ke??


Tgk tue kak Fiza awal2x lagi dah bukak hamper..
Tak sabar betul..
Ish... Ish... Ish...


Tak de laa..
Sebenar nye Kak Fiza nk bg kat akak yg join kitorg masa main dam haji tadi..
Nampak tak akak dua org yg pakai bju hitam kat belah kiri tue...

Akak tengah yg pakai spec tue plak Kak Maria klau tak silap Nia laa..
Dia JMk untuk hari nie..

Sebelum bla..
Kita bergambar dulu laa ye dengan hamper yg besar nie..
Wat kenang-kenangan laa kata kan..
hehehehehe..


Apa pun acara pagi memang best..
Bukan sebab kami menang je..
Tapi
Sebab semangat kerjasama antara dak PAKK nie,
Daa makin mekar dalam diri tiap seorang dari kami.

Bak kata Wonderpet
APA YG PENTING, KERJASAMA!!!

-Nia Sarang Hae Yo-

to be continued..
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA