♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Isnin, Januari 10, 2011

Lari Lari At KHAR...

Assalamualaikum..
Hey Buddies!!!

Nie sambungan bagi ceritera arie Ahad kami..
Nie ceritera belah petang pulak...
Dalam pukul 2 cam tue,
Lepas melelap kan mata dek kepenatan senamrobik dan mian acara Riang Ria Keluarga KHAR..
Kami pun turun la...
Tapi ahlinye tak laa seramai pagi tadi...

Ramai tak turun...
Nad, Kak Izu, Jun, Inae Chocolate, Zarina...
Ramai lagi laa..
Nasib baik laa ada Farah ngan Ya n dua org lagi dak PAKK yg Nia tak tau nama diorg..
Sorry ek..

Nie laa geng eksplorasi Lari-lari At KHAR kami..
Kami kumpulan 4..
ada farah, Kak Ros, Kak Fiza, Suzie,Echaah Sweet, Ya, Didie n tak lupa Nia laa kn..


Nie checkpoint pertama kami..
Kat checkpoint nie kitorg kena pilih sorang utk dijadikan mumia..
So calon yg paling sesuai Ya laa..
Kemas kn mumia kami..
Nie masa mula2x..
Tengok laa nanti apa jadi..
Untuk makluman Nia yg bertanggungjawab atas balutan di kaki mumia yg kemas tue ye..
(bangga sikit ye di situ.. hehehe)


Di Checkpoint ke-2 kami diminta untuk mewarnakan lukisan org salji nie..
tapi warna bukan guna water colour ke apa ke..
Guna beras tue..
Beras tue kitorg kena asingkan ikut warna..
Jenuh jugak..
Time nie Nia terpikir cam ne Buddies yg kaum India,
Wat hiasan kat lantai masa perayaan diorg tue..
Mesti penat kan..

Macam yg Nia cakap sebelum nie..
Tgk laa apa jd ngan Mumia kami tue..
Tak pasal2x Nia kena jadi mak andam tak bertauliah kepada mumia nie..
Penat kot...

Sampai ke checkpoint ke 3 kami kena pilih sorang lagi pulak untuk dijadikan model..
Nak tau model apa??

Model fesyen terkini..
DARI SURAT KHABAR..
Baju yg kami design nie sesuai untuk dipakai oleh askar2x zaman inggeris nak cpt mati masa p berperang..
Boleh try ek..
Sesiapa yg berminat boleh tinggalkan pesanan..
Nanti kita juga wat urusan tempahan baju nie ye..
Hehehehehe...

Untuk set yg nie Farah laa pulak jadi mangsa..
Tadi dia dok gelakkan Ya je..
Sekarang di pulak kena..
hehehehe...

Perasan tak muka Echah Sweet yg kepenatan..
Kesian nye 'we' cayang saya nie...


Dah tue berlari pulak ke checkpoint ke4..
Nun jauh nu..
Tempat bas UPSI wat U-Turn..
Jauh kot..
Ngan nk kena maintain kan mumia kami tue biar cun sentiasa..
hehehehe..

Untuk check point nie kitorg kena tiup tepung untuk ambik gelung getah..
tapi yg kejam nye..
Sebelum mula tue kena basah kan muka dulu..
So bila gtue, Bnyak laa tepung melekat kat muka..
Daa laa guna tepung jagung..
Herm... Sudah..
Semua tetiba muka jadi putih melepak..
Tang hidung yang terlebih putih tue..
Dah macam badut jadi nye..
hehehehe..





Nie Checkpoint terakhir kami..
kat sini kitorg kena selesaikan sudoku..
Susah kot nk selesaikan dengan kepala yg ramai..
Last2x..
ada yg salah..
Tak pasal2x kena wat tarian si tommy..
Lawak kot...


tiba ti tempat permulaan diadakan pertunjukan fesyen mumia ngan fesyen surat khabar..
Cuba bandingkan mumia kami ngan mumia org lain...
Rasa nye mumia kami lagi ok kot..
Stylo gtue..


Apa pun... Hari nie fun sgt...
Walaupun petang tak menang tapi ok laa..
sekali sekala gnie memang best laa..
Next sem nak join lg laa Minggu Haluan Siswa (MIHAS) KHAR..

-Nia Sarang Hae Yo-
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA