♥ WARKAH DARI TEMAN ♥

Isnin, Januari 24, 2011

Gegambar D Library Tunku Bainun..













Reforendum PTPTN

Assalamualaikum..
Hey Buddies..

Erm..
Kelas En Fadzil minggu memang best..
Tak macam minggu lepas..
Boring je..
Rasa macam bukan belajar kenegaraan..
Rasa macam belajar kesemestaan je rasa nye..
Macam2 masuk sekali..
Pening kepala Nia..

Memandangkan perjalanan dr Komplek Muzik tue jauh dr Bustop..
So untuk mengisi masa terluang tue..
Timbul idea gler main2 pijak bayang2..
Sape bayang2 dia kena pijak dia kalah..

Hehehehe..

Kebudak-budakkan sungguh laa..
Tapi fun laa..
Sape yg rasa geram ke tension ke..
Ini blh jadi salah satu cara nk hilang kan rasa tension dan geram anda...
hihihihi..
Tp kena tunggu arie petang skit..
Baru laa syok sbb bayang2 nampak clear je masa tue..



Cuba teka yang mana satu bayang2 Nia..
Hehehehe..

Bila daa nk tekat sampai bustop tue terpaksa laa dihentikan permainan kami tadi...
hihihihi..

Malu kot...


Sampai kat pindu kluar UPSI kami di beri lembaran ini..



Erm.. Bgus gak..
Nia pun dah sengkek gak nie..
Tunggu duit PTPTN lambat sgt laaa..
Hujung bulan baru laa dapat..
Hurm..
Entah laa.. Tak tau kenapa lambat sgt..
Isu PTPTN lambat nie daa jd isu yg sangat hangat d UPSI...

Sampaikan Mahasiswa Pendidik blh mintak tandatangan kitorg utk wat REforendum..
Bukan demonstrasi seperti yg di war2xkan dalam page UPSIKINI KINI...

Ok laa..
Bg Nia ini laa jalan yg paling selamat untuk bersuara..
Nie laa salah satu cara yg pihak siswa/i menyalurkan suara agar di dgr pihak atasan..






Apa pun pihak siswa/siswi yg dapat pinjaman PTPTN untuk meringgankan beban..
Pihak UPSI sendiri menyalurkan sejumlah wang untuk setiap pelajar..
Tapi duit hanya lah sebagai pinjaman kepada pelajar sementara duit PTPTN masuk..
Means nanti bler duit PTPTN masuk duit tue akan dipotong laaa...
hehehehe..

-Nia Sarang Hae Yo-

Selasa, Januari 18, 2011

f(x)(에프엑스)_Chu~♡(츄~♡)_뮤직비디오(MusicVideo)


cute je diorg nie..
Tak laa seksa sgt macam group perempuan korea yg lain..

Lagu nie single pertama diorg..
Nama group nie F(x)..
hihihi..
Unik nama tue..

tajuk lagu nie plak Chu


-Nia Sarang Hae Yo-

KARIB!!


Assalamualaikum..
Hey Buddies..

Cukup lama rasa nye Nia tak menyampaikan wadah di laman nie...
Bukan apa sibuk skit..
Assignment daa mula melambak..
Kepala daa mula pening..
Idea menulis pun daa tak de..

Bler gambar daa ada..
Cite daa ada..
Kemalasan plak melanda..
Kekosongan idea menggarang plak melanda..

Apa pun kali nie Nia nk kongsi ngan pengalaman nie sepanjang KARIB kat KHAR..
Macam2x xtvt ada..
Tapi yg Nia sempat join satu je laa..
Merentas desa..
Dari KHAR ke jambatan nk masuk lebuh raya Utara selatan pastue pusing balik..

Jauh gaktue..
Basah gak laa bju nie dek kerana peluh..
Tak pernah lagi wat keje gler cam g nie..
Kat seklah dulu je biasa buat..
Tue pun dok jalan lenggang je laa..
Tak larat nk wat sungguh2x cam arie tue..

Sebelum mula merentas tanjung malim..
kita bergambar dulu ye dee..

"Kecek"


"kecek"


"kecek"


"Kecek"

Walaupun main2 je merentas desa nie bg kami tapi bukan bagi Kak fiza..
Dia memang semangat gler..
Tak terkejar Nia dibuatnye..

Hihihihi..

Tak pe laa..
Apa pun Nia hormat prinsip Kak Fiza..
Smuanye untuk org yg dia syg kan..


Itu laa satu2 xtvt yg Nia join masa KARIB..
Erm.. Teruk betul laa..

Sebenarnya time Karib nie dijalankan..
Nia dapat satu pengalaman baru
yang
mengajar Nia untuk lebih menghargai
jasa mak ayah Nia
yang membanting tulang carie duit utk sara Nia..

Mula2x saja2x je..
Nak isi masa lapang..
Sebab daa bosan sangat,
asyik tido je kat umah tue yg turun..
Keje ngan Abg Awei
(nama samaran semata-mata)


Cuba tgk muka abg nie sebijik macam awei kn..
Tue belum dgr dia nyanyi lagi..
hihihi..

Tapi memang abg Awei nie bakal jadi penyanyi..
Kalau tak caya blh try dgr lagu2x dia kat
Sedap suara dia...
Try laa dgr dia..


Sebenar nya Nia jaga gerai nie bukan sorg..
Ngan Suzie, n kak Yaya sekali..

Macam2x ada kat sini..
Tapi yg paling laku sekali asam laa..
Nia jaga gerai nie 2, 3 hari Nia daa blh kenal asam2x daa..
Sebut je nk asam yang macam mana Nia blh syorkan utk anda..
Insya-Allah..

Memang syok jaga gerai nie..
Riuh je..

Khamis, Januari 13, 2011

Awex2x Payung??!!









Kami bukan sengaja gedix2x pakai payung..
Tapi memang tghrie tadi pnas terik..
Dah kebetulan semua bawak payung so bawak keluar payung n pakai..
Apa ku kesah apa org nk kata...

-Nia Sarang Hae Yo-

Keje Gler Buddies n Gelagat Buddies d'Kelas

cacatan harian : 12 Jan 2011

Assalamualaikum...
Hey Buddies..

Hari nie Nia nk kongsi ngan reader semua pasal kerja gler yg kitorg wat arie nie...
Sebelumtue kena laa cite macam ne idea gler tue blh timbul..

Sebelum kelas Dr kitorg makan dulu
sebab kelas dia abis pukul 1 then pukul 2 plak ada kelas en Fadzil..
Takut tak sempat nk solat Zohor tue yg kitorg makan dulu..


Port kitorg daa cantik daa..
Kat taman antara bngunan Fakulti Bahasa ngan bgnan JHEPA..
Tapi sayang tak de tempat basuh tangan laa pulak..

So kitorg ambik kata sepakat basuh tangan kat E-learning laa...
Sbb takut tak sempat Dr daa masuk kelas plak nanti..
Dr nie org yg tegas skit klau bab2x waktu nie..
Klau lambat masuk kelas dia baik jgn masuk terus..
Nanti dia bising plak..

Sampai je kat E-Learning..
Daa letak beg kat kelas n confirm Dr tak masuk lagi...
Kami pun g laa keluar nk bsh tgn..
Memandangkan kitorg nie malas nk carie tandas perempuan yg tak tau kat mana letak nye kitorg pun timbul laa idea gler..

Basuh tgn kat tandas LELAKI!!!



Sebenarnye masa diorg dok depan toilet lelaki nie..
Ada ramai dak lelaki dalam toilet..


Punya laa lama diorg dalam toilet tue..
Lama jugak laa dak2x dua org nie cover2x pandang tempat lain kat depan toilet nie..

Tetiba ada sorg dak lelaki terperasan kitorg kat depan toilet lelaki tue..
Sebelum dia tegur kitorg...
Cepat2x laa kitorg lari...
Takut jugak..
Silap2x kena bawak ke JHEPA, tak pasal2x kena gantung UPSI plak..
Daa laa kena gantung..
Malu pun dapat tue..
Fuhh tak nk laa Nia...

Alaa alaa pelari pecut pencen kitorg lari macam lipas kudung..
Dah laa ramai org kat depan ruang legar kat lif tue..
Segan nye..
Nie semua Inae Chocolate ngan Echaah Sweet punya pasal laa nie..

Daa lama sikit n yakin dak lelaki tadi dah blaa kitorg pun p laa masuk tandas tue..



Nasib baik tak de sapa perasan kitorg masuk toilet tue..
Klau tak malu gak...

Alhamdulillah kelas Dr berakhir dengan jaya nye..
Walaupun pada awalnya panas gak telinga nie dgr kata2 pedas Dr...
Tapi salah kitorg jugak sebab tak sediakan komputer utk dia nk wat kuliah..

Ok Buddies yg satu kelas ngan Nia minggu depan kita jgn wat gtue lagi ye..

Dalam kls En Fadzil lain plak cerita nye..
Macam2x gelagat Buddies Nia nie..
Mula2x kelas dia ok..
Pastue lain macam je Nia tgk semua org..


Gambar nie di "kecek" sebelum En Fadzil masuk..
Perasan tak apa2 yg lain pasal Nia??
Cuba teka apa??



Tgk laa dak Echaah Sweet nie lepas 1 jam 30 minit kelas en Fadzil bermula..
Dia tak tau Nia ngan Inae Chocolate ambik gambar dia..
Tue yg dia tak cover2x tido..
Klau tak tue mana laa nk ambik gambar gnie..
Echaah Sweet nie tido pun ada styly gtue..


Inae Chocolate nie plak wat2x salin nota..
Padahal tak de apa2x nota pun nak diambik dr apa yg En Fadzil cakap...
Koya laa na wey...


Jun nie yg tekun..
Dari mula En. Fadzil tue cakap sampai laa ke akhir nye..
Macam mana laa dia blh tahan dgr pasal sejarah segala nie 2 jam lama nye tanpa cuit2x kitorg..
Inae Chocolate ngan Nia memang tak tahan..
Tak sampai sejam dah mula wat lawak bodoh kat belakang...
Echaah Sweet lagi syok..
Lentok terus..

Sorry En Fadzil..

-Nia Sarang Hae Yo-

KHARfm??

Assalamualaikum..
Hey Buddies..

Sambil mendengar KHARfm Nia tulis post nie..
Kelakar kot radio nie..
Radio yg dak KHAR sendiri yg handle...
Sebab dari soal selidik yg Nia ngan Ati wat kat web diorg..
Gtue laa nampak nye...
Terganggu jugak laa penulisan blog Nia sebab dgr celoteh diorg..

Tue yg Nia tertarik nak promote KHARfm nie..
Walaupun diorg suka merapu..
Tapi celoteh diorg boleh ceriakan malam penghuni KHAR yg tgh stay up..

Malam nie Nia pertama kali Nia dgr KHARfm..
Tue pun Kim Yoora yg bgtau..
Mula2x tak percaya..
Tapi bila bukak link yg Kim Yoora bg..
Memang betul laa..
Lepas tue apa lagi..
Sesi soal selidik pun berlangsung laa..

Sape yg nak try dgr KHARfm
klik link nie..



Tapi mereka mula bersiaran pukul 10 malam..
Esok ingat nk dgr lagi celoteh diorg..

-Nia Sarang Hae Yo-

KHAR To Taman Bernam To E-Learning

cacatan harian : 11 Jan 2011 (selasa)
Assalamualaikum..
Hey Buddies..
Perjalanan kelas hari nie melibatkan 3 tempat berbeza..

Kelas Nia hari nie mula pukul 10,
Tapi Nia kena pergi awal..
Kelas pertama
KAQ 1023 Falsafah, Pendekatan & Kandungan PERMATA
Dijalankan kat Taman Bernam,
Jauh jugak laa dari KHAR..

Dari KHAR Nia kena ke kampus dulu utk naik bas ke Taman Bernam..
Sebenar nye kelas kat Taman Bernam tue adalah rumah kedai dua tingkat yg dijadikan kelas sementara menunggu kampus baru UPSI kat Proton City siap...

Entah bila laa kampus baru tue nk siap??
Entah sempat entah tidak merasa dok kat kampus baru..
Harap2x sempat laa...
Teringin gak nk merasa dok kampus besar camtue..



Berbalik kepada topik hari nie..
Pukul 1 Nia abis kelas di Taman Bernam..
Pastue ada kelas kat kampus plak..
Kat bangunan E-Learning 10..
Kelas cik Aishah..
KAQ 1033 Persekitaran Pembelajaran y Responsif utk Bayi & Knk2..
So utk ke kampus kena laa tunggu bas lagi..
Sungguh malang nasib Nia,
Sebab sampai je kat depan pintu bas pak cik bas tue pun tutup pintu n gerak..
Erm.. Sedih nye ditinggalkan begitu...



Sementara menunggu bas seterus nye apa lg..
Bergambar laa jawab nye..



Thanks laa Afif sebab sudi pertaruh kan nyawa anda utk ambik gambar kami kat tepi jalan nie..
Kitorg ambik gambar betul
kat
tepi jalan raya yg sibuk ngan
Lori..
Kereta..
n
Yg paling penting apa menda menatang Nia tak tau laa..
Tapi menatang tue angkot sampai 6 bijik Proton Persona yg masih berkilat dari kilang Proton..
Fuhh.. Gerun juga bila menatang tue laa kat depan..
Takut2x menatang tue terbabas..
Then terpelanting laa Persona tue kat kitorg..
Tak ke mati katak nama nye..

Sampai ke Bangunan E-Learning...
Kami terpegun dengan susun atur baru bangunan nie..
Walaupun dah tiga empat kali jugak laa kitorg masuk E-learning..
Tak de sorg pun antara kami yg perasan ngan perubahan yg berlaku..



Dah macam kafe laa pulak Nia tgk Ruang legar E-learning nie..
Sebelum nie tak silap Nia guna meja empat segi tue je..
Sekarang..
Erm boleh kata stylo laa jugak...
Ada kemajuan ye nampak nye bangunan kuliah nie..



Cuma satu benda je yg masih tak berubah pasal bilik kuliah kat e-learning nie..
Komputer dia masih memegang tittle penternak virus terbaik di TM..
Bila laa nk ubah nie..

-Nia Sarang Hae Yo-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@SEMUA YANG TERCATIT DISINI ADALAH HAK MILIK TUAN TANAH WHICH IS ME YUS NIA